Pitkäperjantai ja Färjestad kuuluvat yhteen. 5-vuotiaat olivat pääosissa. Kari Lähdekorpi sai juhlia puoliksi omistamansa Pastore Bobin voittoa Prins Carl Philips Jubileumspokal -lähdössä. 250 000 kruunua tuli ajalla 10,6a/1640 metriä.

Justice Ås pystyi pitämään sisäradalta johtopaikan Pastore Bobia vastaan. Christoffer Eriksson käänsi Pastoren johtohevosen taakse. Avauspuolikas mentiin 07,0-kyytiä. Maalisuoralla Pastore Bon sai kiritilaa ja eteni terävästi ykköseksi. Disco Volante nousi kakkoseksi, Justice Ås oli kolmas. “Pastore Bob on kehittynyt paljon ja mennyt eteenpäin joka startissa. Kun se tuli meille, halusin, että se ruunataan”, valmentaja Johan Untersteiner sanoi.

Pär Hedbergin valmentama Southwind Feji oli suursuosikki 5-vuotiaiden tammojen lähdössä Se oli jälleen luottamuksen arvoinen, uran 19. startti toi 17. voiton. Mikael J Andersson kaasutti kärkeen heti alkumatkalla. Southwind Feji porhalsi varmasti ykköseksi tuloksella 14,1a/2140 metriä.

Veijo Heiskasen valmentamat tammat olivat menopäällä. Dimitri Hedmanin omistama Milady Amok kiersi takarivistä aikaisin kärkeen ja oli ylivoimainen ajalla 14,0a/2140 metriä. Keycard oli omaa luokkaansa Diamantstoet-karsinnassa. Heiskanen haki hurjassa 08,0-avauksessa keulapaikan. Meno ei painanut Pine Chipin tyttären jaloissa, vaan Keycard paineli helppoon voittoon ajalla 13,4a/2140 metriä. “Keycard on sairastellut, eikä ole päässyt näyttämään osaamistaan. Tänään se juoksi ilman kenkiä ja meni tosi kevyen tuntuisesti”, Heiskanen iloitsi.

Risto Salmelan New Life Wheels otti oppilaslähdössä Tino Ärlingin ajamana nelossijan. Heiskasen ja Jere Taulion omistama Herzog Greenwood oli Henna Halmeen ajamana seitsemäs.