Pekka Korpi pitää Donna Sisua niin hyvänä hevosena, että hän odotti menestystä Elitloppet-ravien avauspäivänä perjantaina Solvallassa.

Nelivuotiaiden tammojen lähdössä Donna Sisu hyödynsi kakkosratansa ja eteni johtoon. Se veti 2 140 metrin ryhmäajossa kierroksen 14,4 ja sijoittui kuudenneksi tuloksella 14,6a, kolme kymmenystä piippuhyllyn paikalta voittaneelle Postcard Hanoverille hävinneenä. Suoritus toi 4 000 kruunun rahasijan.

“Hevonen lähti hyvin, ja alussa sai ajaa vähän reippaasti”, Korpi luonnehti. “Ei se ollut tänään ehkä ihan niin hyvä kuin se on ollut. Lopussa kyyti loppui vähän liian äkkiä. Parempaan piti pystyä. Enemmän odotin, mutta tänään ei ollut sen paras päivä.”

Korven toinen ajokki oli niinikään oman tallin kolmevuotias Tex Hörsta. Se juoksi kolmannessa ja toisessa parissa ja juoksi odotuksiin nähden mukavasti viidenneksi niinikään ajalla 14,6a/21040 metriä tienaten 5 000 kruunua.

“Ei se ole mikään Solvallan hevonen, mutta pikku hiljaa se menee eteenpäin ja paransi taas ennätystään.”

Taso oli kärjen osalta Tex Hörstan lähdössä kova, sillä sukuvarsa Dibaba meni 13,2a ja voitti helposti He’s Marvellousin laukattua.

Pekka Korven talli jatkaa Solvallassa menestysnälkäisenä. Kuva: Jarno Unkuri.

Korven sitkeäksi hevoseksi luonnehtima Thelma de Glatigne sekä Arctic Ile ja Twist Of Fate ovat tallilta tulessa pyhänä.

“Sunnuntaina on kolme hevosta. Kyllä niiden pitäisi kunnossa olla. Täällähän on kova vastus, joten kaikki pitää mennä nappiin, ja olla hyvä vire.”

Korven Star-Racing Oy kasvattaa itse huippuhevosia. Kiinnostaako perjantai-illan huutokauppa?

“En osta mitään, mutta katselemaan menen.”

 

Lisää teemasta: Elitloppet