Daniel Redénin Perfect Spirit hallitsi 5-vuotiaiden Prins Car Philips Jubileumspokal -lähtöä Färjestadissa. Tammojen 5-vuotialähdön dramaattisimmat hetket osuivat jo lämmittelyyn. Tessa Länsimäki sai pidettyä villiintyneen ja potkineen Hevin Bokon hallinnassaan, ja Länsimäki sai 1000 kruunun palkinnon neuvokkaasta toiminnasta.

Hevin Boko oli suursuosikki. Se pelästyi lämmittelyajossa traktoria, potkaisi aisan poikki ja jatkoi pukkihyppelyä ja potkimista. Tessa Länsimäki sai taitavasti pidettyä tamman hyppysissään, ja tapahtumasta selvittiin pienillä naarmuilla. ”Tilanne oli ikävä, mutta minulla ei ollut ajatustakaan hypätä pois kärryiltä ja päästää tammaa juoksemaan valtoimenaan”, Länsimäki kertoi Sulkysportille. Hevin Boko jäi luonnollisesti pois startista, jonka Odessa Celeber voitti.

Perfect Spiritin lähtönopeudesta saatiin nyt selvyys. Örjan Kihlström ajoi Hambo-voittajan keulaan ensimmäisessä kaarteessa ohi Eldorado B:n. Perfect Spirit veti tasaisen reipasta koko matkan ja vei 250 000 kruunua ajalla 10,1a/1640m. Heart Of Steel pinnisti rinnalta kakkoseksi niukasti ennen pussiin jäänyttä Eldoradoa B:tä. Koko kärkikolmikko oli loistava.

Redén lisäsi Perfect Spiritin varustukseen pääaisan vähän ennen starttia. ”Olen tosi tyytyväinen. Hevosessa oli hyvä paine tänään, ja ravi sujui hienosti. Tänään ei tarvinnut käyttää vedettäviä silmälappuja”, Redén kertoi. Propulsion voitti Färjestadin lähdön vuonna 2016 ja suuntasi sen jälkeen Finlandia-ajoon. Perfect Spiritiä ei Vermossa nähdä, se tähtää Oslo Grand Prixiin. “Double Exposure ja Heavy Sound ovat Redéniltä ehdolla Finlandiaan”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoi.

Per Nilssonin ajama Enzo Am kiri pitkäperjantain stayerlähdön parhaaksi. Shorthanded Jag palasi tauolta ja tuli tasaisen varmasti viidenneksi. Joyride Cane sijoittui kahdeksanneksi.