Petri Puro ja Peter Ingves ovat molemmat 1000 voiton raviurheilijoita. Svensk Travsportin tarkistuslaskennat nostivat Ingvesin ohjastajana 1000 voiton kerhoon viime viikolla. Tänään ST tiedotti, että myös Petri Puro on ylittänyt 1000 voiton rajan valmentajana.

Miehiä yhdistää monivuotinen yhteistyö. Ja Cashback Pellini, jolla Puro saavutti juhlavoittonsa Åbyssä marraskuun 28. päivä 2018. Christoffer Eriksson ohjasti Ready Cashin pojan ykköseksi V86-lähdössä. Sama Cashback Pellini toi myös Ingvesin 1000. voiton toukokuussa Jägersrossa.

Puro lähti maailmalle vuonna 1980 ja aloitti oman valmennustoiminnan Ruotsissa vuonna 1993. Hän on hankkinut oppinsa monilta valmentajilta. ””Olen kouluttautunut 15 eri valmentajalla seitsemässä eri maassa. Kun osasin sen, mitä olin halunnut oppia, muutin uuteen paikkaan. Se oli elämäni yliopisto”, Puro kertoi ST:n jutussa.

Commander Crowe, Camilla Highness ja Cash Crowe ovat kolme kolme parasta hevostani”, sanoi Puro, jonka voittoprosentti viime vuonna oli peräti 37. Commander Crowe voitti uransa 23 ensimmäistä starttia. Ensimmäinen tappio tuli 5-vuotiaana Ruotsin mestaruudessa, jossa Triton Sund vei niukan voiton.
Puro on näyttänyt taitonsa niin ikäluokkahevosten kuin vanhempien eliittihevosten kanssa. Pato toi Purolle voitot sekä Kriteriumissa että Derbyssä. Fama Currit juoksi 4-vuotiaana uskomattoman voittosarjan: ykköset Drottning Silvias Pokalissa, StoSprinternissä, StoChampionatetissa, Derbystoetissa ja Breeders’ Crownissa. Elitloppetiin Puro on osallistunut kolme kertaa. Hevoset ovat Rialto Guy 1995, Not A Spacecase 2001 ja Commander Crowe 2009.
Vuosi 2017 oli Purolle hieno Suomessa. D.D.’s Hitman ravasi voiton Finlandia-ajossa ja Edward Ale Suomen mestaruudessa. Not A Spacecase toi SM-tittelin vuonna 2002 ja voitti St Michelin 2001. Camilla Highness on voittanut Prix Etain Royalin ja St Michelin. Camilla Highness ja Commander Crowe ovat valloittaneet Kymi Grand Prixin. Super Somollin Suur-Hollola -voittoa Puro sai juhlia 1992.