Täyden matkan E3-karsinnat juostiin Eskilstunassa. Suomalaisporukan omistama Idomenio Sisu paineli voittoon ajalla 11,9a/2140m. Aetos Kronoksen Ruotsin ennätys on vain kymmenyksen parempi.

E3-karsinnat oriit/ruunat:

Idomenio Sisu hurmasi heti ensimmäisessä karsinnassa. Se paineli keulasta voittoon. Ulf Ohlsson ajoi Googoo Gaagaan poikaa. Rinnalle kiertynyt suosikki Felix Orlando (Orlando Vici) otti kakkossijan, mutta hävisi voittajalle parikymmentä metriä. Cool Kronos (Readly Express) oli kolmas ja sai finaalipaikan. Janne Korven Bee Combo (S.J.s Caviar) laukkasi alkumatkalla. ”Idomenia Sisu on näyttänyt hyvää kuntoa jo edellisissä starteissa. Tänään saimme keulat, ja se auttoi”, Ohlsson sanoi.

”Olemme uskoneet koko ajan tähän hevoseen, Ohlsson sanoi jo varhain, että tässä on jotain erikoista. Olimme ajatelleet, että säästetään kenkien poisottaminen johonkin isoon lähtöön, mutta täytyy muistaa, että niihin isoihin lähtöihin täytyy ensin päästä. Nyt oli kengät pois, eikä hevosen lyönyt yhteen. Aiemmin on ajettu välipohjilla ja rautakengillä, sitten kevennettiin sen verran, että otettiin välipohjat pois. Ja nyt sitten kengät otettiin kokonaan pois. Finaaliin saatiin vielä ykkösrata, siitä olen tosi tyytyväinen”, Petri Salmela kertoi.

Jerry Riordanin valmentama Donizetti eteni kolmannesta parista ulkoa voittoon toisessa karsinnassa. Kevin Oscarsson ajoi Maharajahin pojalla voittotuloksen 12,2a/2140m. Incase Of Fire (Yarrah Boko) sinnitteli johtavan rinnalta kakkoseksi, ja Herecomestheboom (Select Yankee) vei viimeisen finaalipaikan. Markku Niemisen Time Match (Maharajah) kiri takaa hyvin neljänneksi ajalla 12,4a. Jontte Boyn nimissä oleva SE-tulos on 13,1a. Se kuvaa hyvin Eskilstunan kovaa tulostasoa.

Robert Bergh kierrätti Mustang Racerin (isä The Bank ja emä Fly High Kemp) johtohevosen rinnalle kolmannessa karsinnassa. Aquarius Face (Mosaique Face) laukkasi keulasta loppusuoran alussa, ja Mustang Racer purjehti varmaan voittoon. King Of Djazz (Zola Boko) ja Chipper Kronos (Southwind Frank) veivät seuraavat sijat. Lee Harvey Bros (Readly Express) eteni samaan rintamaan, mutta se hylättiin alun laukan vuoksi.

Erik Adielsson pääsi Mellby Jinxillä (Ready Cash) toiseen pariin ulos viimeisessä karsinnassa. Mellby Jinx kiri ykköseksi, mutta ei ollut yhtä vakuuttava kuin aiemmissa starteissaan. Voittoon riitti aika 13,6a/2140m. Mellby Joker (Muscle Hill) otti johtopaikalta kakkossijan ennen Immanuel K:ta (Sebastian K).

E3-karsinnat tammat:

Janne Korven Magic Madonna (Maharajah) johti tammojen ensimmäistä karsintaa. Lutfi Kolgjini prässäsi Afrodite Facella rinnalla. Kärkipari väsyi, Magic Madonna kesti kuudenneksi. Mats E Djusen ajama Al’s Starlicious (Prodigious) kiri ykköseksi ajalla 13,5a/2140m. Impala Am (Southwind Frank) vei toisen varman finaalipaikan. Honey Adore (Canepa Hanover) eteni takaa viidenneksi.

Timo Nurmoksen Rihanna W.I. (S.J.’s Caviar) kiri parhaiten toisessa karsinnassa. Jorma Kontio ajoi voittotuloksen 12,9a/2140m. Reijo Liljendahlin valmentama Black Magic Eyes (Magic Tonight) nousi kakkoseksi.

Björn Goopin kärryilleen saanut Red Lady Express (Readly Express) johti kolmatta karsintaa lähdöstä maaliin ja juoksi ajan 12,7a/2140m. Good Vibes (Django Riff) pinnisti rehdisti johtavan rinnalta kakkoseksi.

Erik Adielsson ajoi Glorius U.M:n (Donato Hanover) johtopaikalta voittoon neljännessä karsinnassa. Voittoaika oli 13,3a/2140m. Global Countess (Broadway Hall) otti kakkossijan ja finaalipaikan.

Oraviston Tallin Lara Boko (Djali Boko) starttasi viimeisessä tammakarsinnassa yhtenä suosikeista. Mutta se laukkasi heti alussa ja hylättiin. Adielsson ajoi Lacille Bokon (Readly Express) keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Svante Båthin valmennettava voitti varmasti ajalla 13,5a/2140m. Onkel Investin Bright Crystal (Readly Express) kiri kakkoseksi, ja toi Suomeen finaalipaikan.

E3-finaali Oriit/ruunat

1 Idomenio Sisu
2 Donizetti
3 Mustang Racer
4 Mellby Jinx
5 Felix Orlando
6 Incase Of Fire
7 Chipper Kronos
8 Immanuel K.
9 King Of Djazz
10 Mellby Joker
11 Cool Kronos
12 Herecomestheboom

E3-finaali tammat

1 Red Lady Express
2 Lacille Boko
3 Al’s Starlicious
4 Glorious U.M.
5 Black Magic Eyes
6 Bright Crystal
7 Impala Am
8 Global Courtesy
9 Rihanna W.I
10 Good Vibes
11 Global Countess
12 Bouillabaisse

Lisätty Petri Salmelan kommentti klo 22.50