Woodbine Mohawk Parkissa ratkottiin kolmen suurkilpailun voittajat lauantai-iltana. Kolmivuotiaiden tammojen Elegantimage Stakessa Trond Smedshammerin Phaetosive kohtasi Hambletonianin sankarittaren  Atlantan ja Oaks-ykkösen Manchegon. Hurjasti kirinyt Phaetosive ohitti Manchegon  kaulan mitalla.

Molemmat saivat ajan 09,9. Phaetosive (Explosive Matter) kuittasi 170 000 Kanadan dollaria Elegantimage Staken voitosta. Ykkönen oli sille kolmas peräkkäinen Hambletonian Oaksin kakkossijan jälkeen. Koko ura käsittää 15 starttia ja 10 voittoa. Atlanta oli kolmas maalissa ajalla 10,1.

Valmentaja Trond Smedshammer kertoi voittajakehässä, että pari pientä tapaturmaa haittasi tamman harjoituksia Oaksin jälkeen. Nyt se on terve ja näytti hyvältä ja rauhalliselta jo saapuessaan tallialueelle. Kaikki sujui niin kuin piti. Smedshammer kehui, kuinka Phaetosive on ollut loistava kilpatamma koko ikänsä.

Kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien 665 000 dollarin Canadian Trotting Classicin vei Jim Campbellin valmentama Crystal Fashion (Cantab Hall) ohjissaan Tim Tetrick. Tetrick kannusti salama-avaajan keulaan, mutta joutui luovuttamaan johtopaikan suosikki Met’s Hallille. Johtavan rinnalla taivaltanut Jimmy Takterin You Know You Do hyppäsi laukalle viimeiselle neljännekselle tultaessa.

Loppusuoralla Met’s Hallin ja Crystal Fashionin kesken käytiin armoton voittokamppailu. Ruuna Crystal Fashion käänsi sen edukseen  puolella hevosenmitalla. Voittoaika oli 09,7. Vuoden 13 startista ruunalla on 9 voittoa.

“Kamppailimme kovaa hevosta vastaan, mutta tänään onnistuimme kukistamaan sen. Crystalista ei koskaan tiedä, yleensä se keskittyy kirimään, mutta joskus alkaakin vain katsella näkyisikö perhosia”, Tetrick huomautti.

Kaksivuotiaiden oriiden Welwood Memorialin vei suosikki, Ruotsissa syntynyt Green Manalishi (Muscle Hill) ajalla 10,7. Tim Tetrick ajoi johtooon jo ennen puolimatkaa ja voitti 200 000 Kanadan dollaria ylivoimaisesti. Stall Courant omistaa. Green Manalishi myytiin viime vuoden Kolgjini Salesissa 3 miljoonalla kruunulla. Silloin sen nimi oli Nagamori Hill.

“Ori ravaa hienosti ja rakastaa kilpailemista. Se toimii kuin 8-vuotias konkari. Marcus on henkilökuntineen tehnyt loistavaa työtä, joka saa minutkin näyttämään mainiolta radalla”, Tetrick kiitteli.

Kaksivuotiaiden tammojen 385 000 dollarin Peaceful Way -finaalia hallitsi Jimmy Takterin The Ice Dutchess (Muscle Hill). Yannick Gingras ajoi sen puolimatkassa johtoon, ja lopussa tuli muihin eroa yli kolme mittaa. Voittotulos oli 11,1. Toiseksi seurasi Evident Beauty (Trixton). Suomalaisten omistamat Speed Titan ja Tommi Canu Hearme laukkasivat heti alussa.

Jutut ja juoksut Mohawk Parkista tästälinkistä: https://standardbredcanada.ca/news/9-15-18/2-million-saturday-set-mohawk.html