Oslon suomalaiset 10.6.

5
Jugador / Olli Koivunen
Arctic Lover / Pekka Korpi
Por Nie Rock / Ari Moilanen
6
Aisha Simoni / Santtu Raitala
8
April Love D / Santtu Raitala
9
Grant Boko* / Ari Moilanen
10
Vitter / Mika Forss
Polara / Antti Tupamäki
11
Lexus Dream / Ari Moilanen
14
Olympic Blue Chip / Mika Forss

Suomalaishevosten matka Norjaan on sujunut hyvin ainakin sen auton osalta, jossa Polara ja kumppanit matkasivat.

Kylmäveristen elliittikisaan, Alm Svartenin kunnialähtöön, osallistuvat Suomesta Polara ja Vitter.

“Hevosten kuljetus on sujunut kaikkien hevosten osalta hyvin. Polaralla oli pientä matkajäykkyyttä, mutta tänään ajetun verryttelylenkin myötä hevonen piristyi silminnähden”, Antti Tupamäki kertoi.

“Polara on saanut hyvän lähtöpaikan radalta kaksi”, Antti Tupamäki iloitsi.

Ruotsin ATG:n vihjelähetyksessä valmentaja Jan-Olov Persson oli perjantaina tavanomaista optimistisempi ja lausui, että on hienoa lähteä näyttämään norjalaisille, miten Lome Brage voittaa takarivistäkin. Solvallan Eltkampenin se voitti tuloksella 19,8a johtopaikalta ennen Polaraa 20,0a.

“Lome Brage on ehdottomasti vaarallinen vastustaja takarivistäkin”, Tupamäki myöntää. “Se voi saada hyvän juoksupaikan ja kirii tosi kovaa, mutta ihme olisi, jos se Polaran ulkopuolelta ohi tulisi.”

“Lähdössä on Polaralle ja Lome Bragelle monta kovaa vastustajaa kuten 1 Kleppe Slauren, 3 Odd Herakles, 8 Ulsrud Tea ja 4 Vitter“, Tupamäki muistutti.

Lauantaina suomenhevoset osallistuivat 3120 metrin maratontasoitukseen, mutta eivät onnistuneet kärkisijoille.

Teemu Okkolinin Jetsu jäi eteen sammuneen johtohevosen takana pussiin ja kahdeksanneksi. Hanslankari oli aloitti jonon kolmantena hieman huonolla ravilla, nousi sitten johtavan rinnalle, mutta laukkasi mahdollisuutensa viimesellä takasuoralla.

“Siinä ilmeisesti häiritsin takana tulleita, kun ei ollut ajovitsaa, millä olisin saanut ajettua hevosen muiden tieltä pois”, Tupamäki kommentoi. “Okkolin seurasi etukäteen kestäväksi kehuttua Bråtnesfaksia, mutta se väsyi loppusuoralla eteen.”

Tulokset Bjerke 3120 m, lähtö 4: 1 11 Will Prinsen/ Åsbjørn Tengsareid kerr. 4,12, 2 5 Søndre Jerkeld/ Pål Buer 3 14 Moe Svarten/ Jan Martin Bjerring. Tulokset päivittyvät myöhemmin Det Norske Travselskapin sivuille TÄNNE.

Jetsun ja Hanslankarin lähdön voi katsoa uusintana Rikstoton videokirjastosta, lähtö 4.

Lauantain sinivalkoiset ilonhetket Bjerkeen järjesti aina optimistinen ja huipputaitava ajaja Peter Ingves. Hän voitti Norjan V75-pelissä kahdesti, ensin Ruotsissa syntyneellä Muscle Hiilin pojallaArsenalilla Peter Untersteinerin valmennuksesta ja sitten Itävallasta Pohjoismaiden kiertueelle saapuneella Othello Victoryllä.

Lauantaina ja sunnuntaina Oslon raveja voi katsoa suorana VGTV:n verkkosivulta ilmaiseksi.
Sunnuntaina raveihin on totomahdollisuus ja myös kuvayhteys Veikkauksen verkkosivulta.

Lähtölistat Bjerkeen tästä linkistä.

 

Jetsu ja Teemu Okkolin ylittivät maalikameran kahdeksantena lauantaina Bjerkessä.