Jean Michel Bazirella oli kolme hevosta Grand Prix d’Ameriquessa. Belina Josselyn voitti, Looking Superb otti kakkossijan ja Davidson du Pont oli neljäs. Timo Nurmoksen Readly Express teki jälleen loistojuoksun ja sijoittui kolmanneksi.

Lähtö viivästyi, kun keltaliivit toikkaroivat radalla. Tästä ei pitänyt Bold Eagle, joka kävi kuumana. Uza Josselyn ampui keulaan. Kun Davidson du Pont rymisteli eteenpäin, keulapaikka vaihtui. Björn Goop teki tarkkaa työtä, ja Readly Express ravasi toisen jonon vetäjänä. Readlyn takana Looking Superb tarjosi Belina Josselynille suojajuoksun.
Maalisuoralla nähtiin kolmen loistavan hevosen huikea kamppailu. Baziren ajama Belina Josselyn kiri vahvimmin ja meni voittoon tuloksella 11,7/2700 metriä. Vain 139 000 euron voittosummalla mukaan tullut Looking Superb pinnisti kakkoseksi. Readly Express taisteli leijonanlailla ja viime vuoden ykkönen oli kolmas. Davidson du Pont kesti neljänneksi. Propulsion kiri takajoukon parhaaksi ja oli viides ennen Bold Eaglea.

Belina Josselyn teki historiaa, edellisen kerran tamma voitti Ameriquen 20 vuotta sitten. Moni Maker oli ykkönen vuonna 1999. Bazire istui jenkkitamman rattailla. Bazire on voittanut Ameriquen myös Kesaco Phedolla 2004 ja Up And Quickillä 2015.

Belina Josselynin kasvattaja-omistaja Pascal Bernard riemukkaana. Kuva: Leena Alérini