Vuoden 2019 Prix d’Amerique-voittaja Belina Josselyn varsoi varhain torstai-aamuna tammavarsan, jonka isä on Ready Cash. Kasvattaja Pascal Bernard antoi varsalle nimeksi Liza Josselyn.

Love Youn tytär, nyt 10-vuotias Belina Josselyn kilpaili 3-vuotiaasta 9-vuotiaaksi ja ansaitsi 2 618 970 euroa. Uran 74 startista tuli 23 voittoa. Se siirtyi 4-vuotiaana mestarivalmentaja Jean-Michel Baziren talliin, ja päätti upean kilpauransa Prix de Parisin voitto viime vuoden helmikuun lopulla.

Vuoden 2020 neljä kilpailua tuottivat 333 000 euroa, Belina Josselyn voitti Prix de Belgiquen ja oli Prix d’Ameriquessa kolmas. Ennätystulos 10,2/2100m on Prix de Francen voittoaika vuodelta 2018.

Liza Josselyn edustaa samaa Ready Cash – Love You -yhdistelmää kuin eniten ansainneet Ready Cashin pojat Bold Eagle ja Face Time Bourbon, molemmat ovat voittaneet Prix d’Ameriquen kahdesti. Niin myös isä Ready Cash.

Ready Cashin periyttämistä tarkastellessa huomaa orivarsojen ylivoimaisuuden tammoihin verrattuna. Yksi syy on se, että oriit ovat niin sensaatiomaisen hyviä. Ja toinen varmaan se, että tammat perivät korostuneesti isänsä terävän luonteen.

Ranskassa 30 eniten ansainneen Ready Cashin jälkeläisen joukossa on 8 tammaa. Niistä rikkain on tämän vuoden Prix de Cornulierin kakkonen ja Prix de l’Ile-de-Francen voittanut Flamme du Goutier 720 570 e. Sillä yltää rahatilaston sijalle 13. Ruotsissa 30 parhaan joukossa on 7 tammaa, niistä entien on tienannut Dibaba 4,6 miljoonaa kruunua. Sen sijoitus on 11. Molemmissa tilastoissa on samoja hevosia, Ranskassa siellä kilpailleita ruotsalaisia ja päinvastoin.

Voittosummatkin eroavat, koska ulkomaisten hevosten tiedot on päivitetty tekemien kilpailureissujen päivämäärille. Bold Eaglen voittosumma on Ranskassa 5 031 270 e ja Ruotsissa 41,4 milj.kr. Face Time Bourbonin kohdalla ero on huima, Ranskassa 2 837 440 euroa ja Ruotsissa 4 miljoonaa kruunua.

Belina Josselyn kuuluu siniveriseen ranskalaissukuun, joka tosin polveutuu amerikkalaisesta Mambrino Beautyn emälinjasta. Emien tuotannolle on ominaista sekä laatu että määrä. Emä Lezira Josselynillä 14,3 on 11 varsaa, jotka kaikki ovat kilpailleet ja 5 tehnyt ennätyksen 14,1 tai parempi. Toiseksi nopein on Belinan täysveli Uzo Josselyn 10,7.

Emänemä Quézira pyöräytti peräti 17 varsaa, joiden joukossa siitosori Cezio Josselyn (i. Armbro Goal) ja yli puoli miljoonaa euroa ansainnut Ezira Josselyn (i. Royal Prestige), Uza Josselynin (i. Love You) emänemä. Eziran toisesta tyttärestä on montétähti Fleche Bourbon (i. Saxo de Vandel). Suvun “Amerikan haaraa” edustaa Fill Josselyn (i. Supergill), josta starttamaton siitosori Fill V (i. Valley Victory) ja pitkään USA:ssa kilpaillut ruuna Bengali (i. Lindy Lane) 11,5 ja 355 871 USD.