Sunnuntaina ajettavan 350 000 euron Prix de Francen lähtölista valmistui. Osallistujia on vain 11, mutta niihin sisältyy neljän kärki Prix d’Ameriquesta. Ja Bold Eagle.

Odotettavissa on jännittävä 2100 metrin pyrähdys, jossa Jean-Michel Baziren Belina Josselyn puolustaa viime vuoden voittoaan. Bold Eagle oli silloin toinen. Se voitti sekä Prix d’Ameriquen että Prix de Francen vuosina 2016 ja 2017.

Bazirella ja Guaratolla on molemmilla kolme osallistujaa. Baziren kolmikkoon Belina Josselyn, Looking Superb ja Davidson du Pont kohdistuu kovimmat ennakko-odotukset. Belina pääsee matkaan sisäradalta numerolla 1. Davidson du Pontilla (9) on uloin rata auton takana, ja Looking Superb (10) lähtee takarivistä.

Readly Express lähtee vitospaikalta ja Bold Eaglen numero on kuusi. “Uskon että paikka on sille oikein sopiva, ja toivon että saamme revanssin ensi sunnuntaina”, Goop kertoi Björnkollen -vihjeissään.

Takariviin joutui myös Bergsåkerissa valmentavan amatöörin Ola Åsebön Hard Times, jonka kaksi ensimmäistä Vincennesin kokeilua ovat päättyneet laukkoihin. Alunperin norjalainen Åsebö kertoi Sulkysportille, että Anders Lindqvist sai hänet ilmoittamaan Norjan kahden vuoden takaisen Kriterium-voittajan Prix de Franceen. Kuskiksi saapuu Norjasta Magnus Teien Gundersen.

Prix de France on keskimmäinen kolmen huippulähdön Triple Couronnessa. Ensimmäinen oli Prix d’Amerique. Kolmas, 4100 metrin Prix de Paris on vuorossa 24. helmikuuta. Jos sama hevonen voittaa kaikki kolme, sille maksetaan bonus. Viime vuonna se olisi ollut 150 000 euroa. Amerique-voittaja Readly Express ei osallistunut muihin Triple Couronnen osalähtöihin.

Bold Eagle vei kaikki kolme vuonna 2017. Triple Couronne on myös pistekilpailu, jossa kolmen eniten pisteitä saaneen hevosen omistajat saavat kultaisen, hopeisen tai pronssisen hevosveistoksen.

Vincennesin ravit alkavat sunnuntaina klo 13 paikallista aikaa (klo 14 Suomen aikaa). Prix de France on 6. lähtö.

Lähtöjärjestys, Prix de France, 1. palkinto 157 500 e:

 1. Belina Josselyn – J.M. Bazire
 2. Uza Josselyn – G. Gelormini
 3. Traders – Y. Lebourgeois
 4. Valko Jenilat – F. Lagadeuc
 5. Readly Express – B. Goop
 6. Bold Eagle – F.Nivard
 7. Dijon – R. Derieux
 8. Billie de Montfort – E. Raffin
 9. Davidson du Pont – F. Ouvrie
 10. Looking Superb – A. Abrivard
 11. Hard Times – M. T. Gundersen