Propulsion on uskomaton hevonen. Se kesti kaiken kiertelyn Olympiatravet-finaalissa ja eteni 1,5 miljoonan kruunun voittoon ajalla 10,9a/2140m. Atupem edusti hienosti Suomea ja oli kuudes maalissa.

Cyber Lane singahti kärkeen, avauspuolikas mentiin 09,6. Santtu Raitalan ajama Atupem jäi aluksi viidenteen ulkopariin, Propulsion vielä sen taakse. Örjan Kihlström ajoi Propulsionilla jo takasuoralla eteenpäin, mutta Björn Goop Muscle Hustlen kärryillä vastasi johtohevosen rinnalla. Lopulta Propulsion pääsi Cyber Lanen rinnalle.

Maalisuoralla Propulsion erkani varmasti ykköseksi, vaikka reissu oli kaikkea muuta kuin helppo. ”Tämä on ainutlaatuinen hevonen, yksi kaikkien aikojen parhaita”, selvästi liikuttunut Örjan Kihlström totesi. ”Propulsion on kilpaillut vuosia maailman kovimmissa ravilähdöissä, se on aivan uskomaton hevonen. En löydä enää sanoja”, Daniel Redén totesi. Lisäksi Redén kertoi, että tallin huipputamma Delicious U.S. on tänään todettu kantavaksi.

Handsome Brad pinnisti johtavan takaa kakkoseksi ennen Bahia Quesnotia, joka myös eteni sisärataa pitkin. Atupem lähti kiriin takasuoralla, mutta edessä mennyt Coach Franblue ei edennyt yhtään. Atupem joutui kiertämään neljättä rataa. Antero Tupamäen silmäterä kiri hyvin, ja pikkutuurilla se olisi taistellut totosijasta.

Santtu Raitala oli erittäin tyytyväinen Atupemin suoritukseen. “Rata oli vaativa, limainen ja liukas sekä lopussa jo aika kulunut. Uskoin, että kärki väsyy, kun kovaa mentiin, mutta hyviä olivat hevoset. Harmi, että menetimme arvokkaita metrejä loppukaarteessa, kun Jompen hevonen ei edennyt. Atupem täytti hienosti paikkansa. Olympiahengessä olimme matkassa, ja pistesija tuli. Tuurilla olisimme taistelleet kolmossijasta”.