Ruotsin keskusjärjestön ST:n toimitusjohtaja Maria Croon kertoi maanantaina sähköpostissa Travrondenille, että päätös Propulsionin hermoleikkausjutussa saadaan valmiiksi lokakuussa.

Hän kirjoitti, että “olemme jo tutkimuksen loppuvaiheessa, mutta koska kyseessä on iso ja laajalle ulottuva asia, tarvitsemme vastauksia monilta eri osapuolilta. Osa vastauksista puuttuu yhä, eikä tutkimusta voi päättää ilman niitä. Nyt päämääränä on saattaa työ päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Toivottavasti voimme julkaista tutkimuksen kokonaisuudessaan jo ennen kuun loppua.”

Stall Zetin omistama ja Daniel Redénin valmentama Propulsion asetettiin kilpailukieltoon muutama päivä Elitloppet-voiton jälkeen, kun USTA:n rekisteritiedoista kävi ilmi, että hevonen on hermoleikattu etujaloista. Toimenpide on tehty jo viisi vuotta sitten keväällä 2015, ennen Propulsionin myyntiä Ruotsiin.

Elokuussa Maria Croon ilmoitti päätöksen myöhästyvän suunnitellusta elokuun puolesta välistä ja uskoi sen valmistuvan syyskuun alussa.