Kaksi loistavaa kilpahevosta kahdelta legendoiksi yltäneeltä suomalaisvalmentajalta, Timo Nurmokselta ja Petri Purolta. Björn Goop ajoi Readly Expressin Svenskt Mästerskapin voittoon ja Christoffer Eriksson hallitsi Sto-SM:ää Cash Crowella.

Readly Express oli Ruotsin mestaruuuden suursuosikki kertoimella 1,21. Ruotsin voitokkain kuski Björn Goop suuntasi johtopaikalle heti ensimmäisen puolikkaan päätteeksi. Christoffer Erikssonin ajama Cyber Lane matkasi sen takana. Matkavauhti oli tasaisen kovaa. Peter Untersteiner lähti Carabinierillä hyökkäykseen viimeisellä takasuoralla, mutta kärki karkasi.

Goop kertoi voittajahaastattelussa, että viimeinen 500 metriä mentiin 08-kyytiä. Cyber Lane siirtyi sisäradan ohituskaistalle, mutta keulassa Readly Express venytti eron kahteen hevosen mittaan. Voittoaika oli 11,9a/2640 metriä, Readly Expressin pitkän matkan ME on 11,7a .

Cyber Lane oli toinen ajalla 12,0a, ja tulisesti kirinyt Joakim Lövgrenin Racing Mange tuli Carabinierin ohi kolmanneksi ajalla 12,2a.

Goop oli silminnähden iloinen ja helpottunut lähdön jälkeen. Hän pahoitteli yhä mahdotonta juoksua Östersundissa ja totesi, että marssi ensi vuoden tammikuun Prix d’Ameriqueen on alkanut. Hän kertoi, ettei tämän vuoden voitto ole unohtunut, vaan se tulee mieleen joka ikinen päivä.

Timo Nurmos on tällä hetkellä maailman paras ravivalmentaja. Hän tekee millimetrin tarkkaa työtä hevosten kunnon ajoittamisessa. Se on hänen erikoinen lahjakkuutensa”, Goop ylisti.

Cash Crowe on myös poikkeuksellisen menestyksekkään valmentajan luomus. Petri Puro on lisäksi tamman kasvattaja ja omistaja. Hän kertoi, että viime vuoden menestysten jälkeen tammalle tuli kaikenlaisia pikkuongelmia. Ne pakottivat siirtämään starttia kauemmas kuukausi kuukaudelta.

“Odottavan aika tuntui tosiaan pitkältä ja vaati kylmiä hermoja. Onneksi omistan sen itse, ei tarvinnut selitellä kenellekään. Valmistelussa tamma tuntui tosi hyvältä ja ajattelin, että hyvä pitää olla sen hevosen, joka tästä tulee ohi!” kertoili Puro tunnelmia.

Christoffer Eriksson ei osallistunut 08,8-vauhtiseen alkurevitykseen, vaan ajoi Cash Crowen johtoon ensimmäisen puolikkaan täyttyessä. Erik Adielsson tyytyi Dear Friendillä johtavan selkään. Stefan Persson lähti Darling Mearasilla kierroksen täytyttyä kolmannelle ja asettui Cash Crowen rinnalle, joka pyyhälsi viimeisen kierroksen alle 10-kyytiä.

Dear Friend näytti loppusuoralla hetken ajan pystyvän haastamaan Cash Crowea, mutta ohi ei ollut asiaa. Voittomarginaali oli hevosen mitta ja voittotulos 11,6a/2140m. Dear Friend tuli toiseksi ajalla 11,7a. Kolmanneksi tuli vauhdikkaasti lopettanut In Toto Sund 11,9a ja pudotti Darling Mearasin samalla ajalla neljänneksi.

Ruotsin mestaruuksien ykköspalkinnot olivat 500 000 kruunua. Readly Expressille mestaruus on toinen peräkkäinen. Mestareita yhdistää myös isäori, molemmat ovat Ready Cashin jälkeläisiä.