Sweden Cupissa Chief Orlando kamppaili loppusuoralla johtaneen Cyber Lanen kumoon. Mutta Ulf Erikssonin 10-vuotias Queer Fish kehitti ulkoradoilla  hirveän spurtin, johon Chief Orlando ei osannut vastata.

Voitto oli Örjan Kihlströmin serkulle ensimmäinen. “Ruuna vain lensi maaliin! Seiskarata sekä karsinnassa että finaalissa ei ollut ihanteellinen, mutta hevonen oli tänään aivan loistava”, Ulf Eriksson huokaili.

Avaus oli 07,9 ja kierros mentiin 09,4. Loppupuolikkkaalla kyyti oli enää kymppiä, mutta Queer Fishin voittotulos oli 09,7a. Kakkonen Chief Orlando, kolmonen Cyber Lane ja neljäs Arazi Boko menivät 09,8a. Ykkönen oli 600 000 kruunun arvoinen ja kakkonen puolet siitä.

“Kyllähän teki upean juoksun, mutta tappio aina harmittaa, kun urheilumiehiä ollaan. Huippuesitys tuli nyt oikeaan paikkaan, ja tästä on hauska jatkaa ravikesää. Oslo on ilmaissut kiinnostuksensa, ja nyt se varmaan vielä lisääntyi. Mutta ensin mennään kotiin palautumaan kahdesta kovasta mailista”, silminnähden tyytyväinen valmentaja Tapio Mäki-Tulokas myhäili.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmennustalli saavutti Solvallassa Chief Orlandolla Sweden Cupin kakkossijan. Kuva: Jarno Unkuri.

“En halua ajaa hevosta tyhjäksi näissä alkukesän kisoissa, vaan siitä on tarkoitus kehittää kilpahevosta vielä moneksi vuodeksi”, Mäki-Tulokas totesi.

Lexus Dream matkasi johtaneen Cyber Lanen takana, mutta putosi kyydistä lopussa. Peter Untersteiner parkkeerasi Pastore Bobin sen perään, joka osoittautui kohtalokkaaksi ratkaisuksi. Kiriväylä ei auennut mihinkään suuntaan.

Lisää teemasta: Elitloppet