Mattias Djusen valmentama Racing Brodda kiri tammaderbyn ykköseksi Rikard N Skoglundin ajamana. Staro Miami laukkasi harmittavasti jo ennen lähtölinjaa.
Staro Miami ei ollut ainoa, joka menetti pelin heti alussa. Lähtökiihdytyksessä Adi Gallia ja Activated laukkasivat. “En tiedä, miksi Staro Miami laukkasi. Tosi harmi, sillä hevonen tuntui superhyvältä”, Mika Forss sanoi tv-lähetyksessä.
Aleppo Pine piti sisäradalta keulapaikan. Conrads Rödluva kiersi johtohevosen rinnalle. Aleppo Pine laukkasi maalisuoran alussa. Conrads Rödluva sai keulapaikan, mutta takaa kiri Racing Brodda, joka ehti varmasti kahden miljoonan kruunun voittoon ajalla 12,1a/2140m. Conrads Rödluva oli kakkonen. Zeta Kronos kiri takaa hyvin neljänneksi. ”Zeta tuntui hyvältä takasuoralla ja seurasi tosi hyvin kirissä. Olen tyytyväinen koko kolmikkooni, joka otti sijat neljä, viisi ja kuusi.” Goop totesi.
Djuse, 30 on satsannut valmennustoimintaan paljon, ja valmennuslistalla on lähes 100 hevosta. ”Tämä on ehdottomasti urani suurin voitto. Racing Brodda on kilpaillut 2-vuotiaasta lähtien kovimpia vastaan. Sillä on hyvä fysiikka, ja juoksutekniikka on parantunut, hieno yksilö”, liikuttunut Djuse sanoi. ”Olemme Rikardin kanssa koulukavereita, joten tämä voitto lämmittää erityisesti.”
”Meillä on ollut hieno vuosi, mutta tämä oli piste i:iin päälle. On todella mahtavaa, että sain urani suurimman voiton juuri Racing Broddalla, joka on merkinnyt minulle paljon. Ja kiitokset Mattiaksella luottamuksesta, että olen saanut ajaa hänen hevosiaan”, Skoglund, 30 kertoi.