Suur-Hollolan voittaja Ranch Kelly jatkoi loistoesityksiä ja ravasi hopeaa tammojen EM-kisassa Solvallassa. Anne Luttisen silmäterä ravasi 450 000 kruunua ajalla 11,5a/2140 metriä. Darling Mearas vei kultaa kymmenyksen paremmalla ajalla.

Stefan Perssonin Darling Mearas singahti keulaan. Persson luopui vetotöistä, kun suosikki Trendy O.K. höyrysi rinnalle. Hannu Torvisen ajama Ranch Kelly ja Tomi Haapion ohjastama Stoneisle Ocean pakittelivat alussa hännille. Torvinen käänsi Ranch Kellyn kiriin kierros ennen maalia. Mutkia tuli etenemiseen, kun Pietro Gubellini käänsi Shadow Garin eteen takasuoralla.

Ranch Kelly kiersi neljättä ja tuli vielä maalisuoran lentämällä. Darling Mearas oli ainoa, joka pysyi suomalaisen edellä. Isto Kuisman Stoneisle Ocean pysyi mainiosti pääjoukon mukana ja oli yhdeksäs maalissa ennätysajalla 12,2a.

“Ajatus oli alussa ajaa vähän matkaa eteenpäin ja päästä Anna Mixin etupuolelle. Mutta 3. rata ruuhkautui ja oli pakko pakittaa. Kiriin piti sitten lähteä ajoissa. Matkalla tuli vielä Gubellini jyrkästi eteen, yritin kyllä sanoa Pietro, Pietro, mutta täytyy varmaan opetella paremmin italiaa. Tässä vaiheessa kärki pääsi karkuun”.

“Vika kurvissa oli vielä paljon varaa, mutta halusin lähteä vasta loppusuoralla. Hienosti tamma eteni. Totta kai harmittaa, mieluimmin sitä voittaa, kun on kakkonen. Mutta tamma teki taas tänään uskomattoman juoksun. Forssassa jatketaan lauantaina. Jos se vain syö ja juo hyvin matkalla, niin kyllä se tekee sielläkin hyvän juoksun”, Torvinen kertoi.