Jean Michel Baziren Cleangame otti vuoden kuudennen voiton Enghienin neljällä kilometrillä lauantaina. Sunnuntain puheenaihe oli paha kolari La Capellen radalla Pohjois-Ranskassa. Kuusi hevosta pääsi irti, ja yksii ohjastaja kuljetettiin ambulanssikopterilla sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui kolmivuotislähdön loppukaarteessa, kun kolmantena sisärataa juossut Franck Lecanun Fee Fontaine kaatui ja perässä juosseet  törmäsivät siihen. Pierre Vercruysse lensi korkeimman kaaren, mutta pääsi ylös omin jaloin. Huonommin kävi Kymi GP-voittaja Gabriel Angel Pou Poulle, joka menetti tajuntansa lennettyään kaatuneen hevosen yli. Hän tokeni, mutta valitti niskaansa ja polveaan. Franck Demoutiez jäi makamaan tajuttomana radan pintaan, hänet vietiin ambulanssikopterilla hoitoon.

Maanantaina Pou Pou ja Demoutiez olivat yhä Amiensin sairaalassa. Pou Pouta tarkkaillaan kallonsisäisen verenvuodon takia,  Demoutiez on saanut vakavan kallovamman. Hänellä on aivopainetta, ja leikkauspäätös tehdään parin vuorokauden sisällä.

Mielenkiintoisia urheilutapahtumia riittää Ranskan raveissa joka päivälle. Cleangame vei Enghienin lauantairaveista 54 000 euron ykkösen Prix de Buenos-Airesista ajalla 17,7/4150 metriä. Bazire ajoi kierros kierrokselta kohti keulaa ja tuli viimeisen kilometrin muiden edellä. Ruuna siirtyi hänelle Guaraton tallista. Vuoden saldo on 7 starttia, joista 6 ykköstä ja 1 kakkonen. Kauden ansiot ovat jo 265 500 euroa.

Bird Parker voitti torstain 50 000 euron päälähdön kesärata Les Sables d’Olonnessa. Voittotulos oli 13,0/2800 metriä, Valko Jenilat oli samalla ajalla toinen. Jean Philippe Monclin ajoi. Lauantaina siellä ajettiin ensimmäinen 2-vuotislähtö, ja sen sankari oli Philippe Allairen Gatsby Perrine, joka on Bird Parkerin ensimmäistä ikäluokkaa. Voittoaika oli 17,3/2150 m. Viimeinen puolikas paineltiin peräti 09,5-kyytiä.

Päivitetty 23.7. klo 21.30: Pou Pou ja Demoutiez yhä sairaalassa.