Ravureiden MM eli Yonkersin raviradan International Trot ei saakaan lähtölistalleen ravureiden SM:n voittanutta Seabiscuitia, kuten Vermon voiton jälkeen ehdittiin jo pitkään toivoa.

Lopullinen ratkaisu kiteytyi kuljetuksesta Euroopasta New Yorkiin lentokoneella, johon Seabiscuitin oma hoitaja ei olisi päässyt mukaan.

“Hevonen on sen verran herkkä, että vain sen oma hoitaja näkee mahdolliset stressitekijät, joten emme olleet valmiita lähettämään hevostamme ilman Malin Holmlundia“, omistajiin kuuluva Juha-Matti Mäkilä kertoi sunnuntaina Hevosurheilulle.

Mäkilä kertoi, että koneeseen pääsee mukaan yhteensä vain kolme hevosenhoitajaa. “Heidät valittiin eri perustein, esimerkiksi Norjan Papagayo E:n hoitajaksi lähtee eläinlääkäri.”

“Päätökseemme vaikutti myös, että lennon jälkeen hevosilla on 30 tunnin karanteeni tallissa, jonne Seabiscuitin oma hoitaja ei olisi vieläkään päässyt hevosen luokse.”

Seabiscuitin omistajatiimi teki matkan ympärillä laajan kartoituksen matkan eri vaihtoehdoista.

Hevonen oli saanut myös kutsun jatkaa kilpailukiertuetta Amerikan Breeders Crownissa, mutta se vaihtoehto jäi pois suunnitelmista jo ennen lopullista matkan peruuttamista.