“Karsinnassa pitää ajatella, ettei hevosta tyhjennä tarpeettomasti ennen finaalia”, Björn Goop huomautti voittajaesittelyssä. Ja voimia Readly Expressille jäi, kun se rullasi johtopaikalta voittoon ajalla 10,2a/1609m. Next Direction esitti hirmukirin.

Oikea vastaus arvauskisassa ensimmäisestä keulahevosesta oli Makethemark ohjissaan Ulf Ohlsson.  Readly Express liiteli neljättä rataa koko ensimmäisen kaarteen ja leikkasi johtoon 500 metrin juoksun jälkeen. Siinä se sai taivaltaa häiriöittä koko matkan.

“Readly tuntui hienolta koko matkan. Ensimmäinen kaarre tultiin tosi lujaa, mutta hevonen seurasi autoa halukkaasti ja halusi mennä, joten annoin sille luvan. Se oli kaiken kaikkiaan terveemmän ja pirteämmän oloinen kuin aikaisemmin”, Goop selvitti voittojahaastattelussa, joka keskeytyi pari kertaa yleisön rytmikkäisiin “Goop, Goop, Goop” -huutoihin.

Åke Svanstedt ajoi Ranskasta saapunutta Looking Superbia melkein koko matkan kolmatta rataa. Valtavassa kunnossa oleva norjalaisori puristi lopussa komeasti, mutta jäi kolmanneksi.

Iikka Nurmosen ja Next Directionin kisa lähti käyntiin haparoinnilla auton takana. Ruuna kontrasi aivan loisteliaasti lopussa ja tuli maalisuoraa kaikkein kovinta vauhtia neljänneksi ja finaaliin.

“Huippusuoritus ja pateja jäi vaikka kuinka paljon. Kengitystä täytyy hiukan fiksata, mutta kengät jalassa mennään finaalissakin”, Iikka Nurmonen kommentoi tallialueella.

Lisää teemasta: Elitloppet