Timo Nurmoksen Readly Expressin marssi kohti Elitloppetia jatkuu loistavasti. Voitto Criterium de Vitesse -kisassa Cagnes-sur-Merissä tuli hurjan kirin päätteeksi. Ykköspalkinto oli 76 500 euroa.

Björn Goop sanoi jo ennakkoon, että sisärata Cagnes-sur-Merissä ei ole paras. Readly Express ei pystynyt ottamaan johtopaikkaa. Goop nosti hevosensa heti toiselle radalla, ja juoksupaikaksi tuli kolmas pari ulkona.  Dijon singahti kärkeen ja pysyi siellä, vaikka Bold Eagle prässäsi armotta. Bold Eagle sai tarpeekseen Franck Nivardin uhmakkaasta ajosta ja väsyi pahoin.

Björn Goop tietää, että Cagnes-sur-Merin loppusuora on pitkä. Hän alkoi ajamaan tosissaan vasta suoran puolivälissä. Readly Express lähti hurjaan kiriin ja ohitti urhean Dijonin. Goop jatkoi Timokolla alkanutta Vitessen voittosarjaansa. Readly Express ravasi hienon voittotuloksen 08,9a/1609, joka sivuaa Ranskan ennätystä. Finlandia-ajossa ja Kymi Grand Prixissä viime vuonna kilpaillut Dijon oli tosi hyvä kakkonen.

Päivitys klo 21.10: Valmentaja Sebastian Guaraton kommentti LeTrotin netissä: “Hevonen oli huono. Tämä ei ole normaalia. Se juoksi 1000 metriä, ja siinä kaikki. Nyt tehdään kaikki mahdolliset kokeet ja testit.”
Omistaja Pierre Pilarski näyttää haluavan jo lopettaa kilpauran: “Täytyy kunnioittaa hevosta. Ehkä se näytti meille nyt, ettei se enää halua juosta. Jos kokeissa ei ilmene mitään selkeää syytä, ura oli tässä. Olen huolissani, sillä neljä vuotta sitten kun tämä viimeksi tapahtui, siitä oli ennusmerkkejä. Nyt ei ollut. Hevonen oli aivan superkunnossa kaikin tavoin.”
“Jos tämä olisi kiinni vain minusta, sanoisin, että me lopetamme tähän,” pettynyt Pilarski totesi.