Ensi sunnuntain Grand Prix de Belgiquen ilmoittautuminen päättyi maanantaina aamupäivällä. Tiistaina varsinaisella lähtölistalla oli 19 hevosta, ja varahevoslistalla 11. Isorahaisimmat ovat Bird Parker (2 030 205 euroa) ja Readly Express (1 836 324 euroa). 

Sébastien Guarato on ilmoittanut tutun suurkilpailukolmikon Billie de Montfort, Valko Jenilat ja Carat Williams. Sen sijaan Bold Eaglelle riitti valmisteluksi Prix de Bourgognen voitto.

Timo Nurmos kävi maanantaina itse ajamassa hiitin Stall Goopilla Normandian Mortreessa. Ruotsalaismedioissa pyöri 22 sekunnin videoklippi, jossa ori pisteli silminnähden iloisena punaisella hiekkasuoralla.

Tyytyväinen Nurmos kertoi hiitin jälkeen tunnelmista ja Readly Expressin lähiajan ohjelmasta Kanal75:n puhelinhaastattelussa. “Hevonen tuntui huippuhienolta ja olen siihen valtavan tyytyväinen, “jättenöjd”. Sillä oli vähän ylimääräisiä kiloja ennen Ranskan matkaa, mutta tarkoituksella. Viime starttiin se tuli suoraan voimaharjoittelusta, ja nyt tunsi kuinka kisa vei sitä eteenpäin. Liikkeissä on nyt enemmän pomppua, ja hevonen on paljon terävämpi”, hän kuvaili.

“Hevonen oli niin hyvä jo Prix du Bourgognessa, ettei se välttämättä tarvisisi toista lähtöä ennen Ameriqueta. Mutta päätin että lähdemme mukaan, koska sillä oli 2,5 kuukauden starttiväli sitä ennen. Ja edellisestä ranskalaisesta volttilähdöstä on jo vuosi, joten yksi harjoituskerta on hyväksi”, Nurmos lisäsi.

Sunnuntain kisa ajetaan kaikki kengät jalassa, kavioita säästetään Prix d’Ameriqueta varten. Lopullinen ilmoittautuminen on torstaina. Nurmos lentää perjantaiksi Ranskaan ajamaan viimeistelyn Readly Expressillä.

“Kaikki on mennyt täysin suunnitelmien mukaan, ja hevonen lähestyy huippukuntoa. Toivottavasti saavutamme sen kolmen viikon päästä, kun on Ameriquen aika”, Nurmos suunnitteli.

Prix de Belgique ajetaan 2850 metrin volttilähtönä ja 110 000 euron palkintopotilla. Voittaja saa 49 500 euroa. Lähtölista valmistuu torstaina puolenpäivän jälkeen.