Prix d’Amerique-voittaja Readly Express sai Ruotsin kaikkien aikojen parhaan oriarvostelun, kun se uusintatarkastettiin lauantai-aamuna Sundbyholmin raviradalla.

Pistesaalis oli 97 pistettä sadasta mahdollisesta, se jäänee historiaan Ruotsin ennätystuloksena. Edellinen ennätys oli Elitloppet-voittaja Exploit Cafin 91 pistettä. Maharajahin pisteet olivat 89 ja Brad de Veluwen 88 pistettä.

Readly Express on kuudenneksi eniten ansainnut ruotsalaishevonen. Sen voittosumma on 23 211 565 kruunua aj ennätys 08,9a. Isä Ready Cash, emä Caddie Dream ja emänisä Viking Kronos ovat kaikki saaneet eliittiarvonimen.

Readly Express esitettiin oritarkastuksessa ensi kerran 3-vuotissyksyllä Kriterium-voiton jälkeen, jolloin pisteitä tuli 83. Isä Ready Cashin tuotantoa pidettiin silloin hyvänä ja emälinjaa erinomaisena.

Readly Express on jo ensi vuodelle täyteen varattu.

Eskilstunassa arvosteltiin kahden päivän aikana 10 siitosoria. Niistä korkean jalostusarvon ennusteen saivat Derby-voittajat Attraversiamo (Kiss Francais) 80 p. ja Who’s Who (Maharajah) 83 p. sekä USA:sta tuotu Googoo Gaagaa (Cam’s Rocket) 75 p.

Keskinkertaisen jalostusarvon oriit olivat Uppfödningslöpningin voittaja Belker (Scarlet Knight) 69 p., Suomen Derby-voittaja Benjamin Evo 68 p. ja viime vuoden Kriterium-finalisti, Nurmoksen tallin Cab Lane (Muscle Hill) 61 p.

Matalaan jalostusarvoon jäivät saksalainen varsatähti Northern Charm (Muscle Hill) 54 p. ja Robert Berghillä kilpaillut ja 27 kertaa voittanut Montdore (Love You) 53 p.

Norther Charm loukkaantui jo keväällä 3-vuotiaana, sillä on 6 starttia, 4 voittoa ja rahaa 71 090 euroa. Saksalaiset arvostavat sen sukua, kun emä Clothie (Coktail Jet) on täyssisko oriille  Timberland 12,4a 304 782 euroa. Timberland on muun muassa Elitloppet-voittaja Brionin 13,9 milj.kr isä.

Amerikasta saapunut Donato Hanover (Andover Hall) kävi Eskilstunassa jälkeläisarvostelussa ja sai toiseksi korkeimman arvokirjaimen A.

Päivitys 22.45: Lauantaina arvosteltiin myös Campo Bahia (Muscle Hill). Se sai korkean jalostusarvon ennusteen ja 82 pistettä.

Tästä linkistä oriiden näyttelyarvosteluihin. Arvostelu luettavissa näppäämällä oriin nimeä.