Nelivuotiaiden lämminveristen Euroopan ykköskilpailun, UET Grand Prix’n voittajakehässä Pariisissa kuunneltiin Ruotsin kansallislaulu. Juhlakaluina olivat odotetusti Readly Express, Timo Nurmos sekä Jorma Kontio. 

Ruotsin derbyvoittajan tie UET Grand Prix’n sankariksi ei ollut helppo. Alkuiltapäivästä tihkuna alkanut vesisade yltyi ravien aikana, ja Vincennesin rata oli raskaanlainen.

“Kiihdytyksessä se ei lähtenyt ihan niin lujaa kuin mitä etukäteen ajateltiin. Hevonen ei välttämättä saanut niin hyvin pitoa tänään radasta ilman kaikkia kenkiä”, Kontio arvioi.

Kolmannen radan kautta kuolemanpaikalle kirinyt Readly Express teki kuitenkin lopussa jälleen varmaa työtä.

“Se otti siinä melko varman yliotteen, ei lopussa tarvinnut edes paljoa ajaa”, Kontio sanoi.

Valmentaja Timo Nurmos tokaisi lähdön jälkeen, ettei oikein käsitä, mitä on juuri oikein tapahtunut. Hän sanoi, että matka tähän pisteeseen on ollut pitkä, ja että suurin työ on tehty jo paljon ennen perjantai-iltaa.

“Mutta ison työn joutui hevonen tekemään tänäänkin. Readly Express on vaan kerta toisensa jälkeen ihmeellinen hevonen”, Nurmos sanoi.

Readly Expressin voittoaika oli 12,0a/2100 metriä. Toiseksi juoksi keulapaikalla töitä takonut, Örjan Kihlströmin ohjastama Tobin Kronos, ja kolmas oli Kenneth Haugstadin ajama In Vain Sund. Sekä Tobin Kronosta että In Vain Sundia valmentaa Daniel Redén.

Katso UET Grand 2016 Prix LeTROTin arkistosta.

Lisää Timo Nurmoksen ja Jorma Kontion UET Grand Prix’n jälkitunnelmia Hevosurheilussa keskiviikkona 19. lokakuuta.