Six Pack ansaitsi Kentucky Futurysta yli neljännesmiljoonan. Kuva: Red Mile live streming

Six Pack otti täyden potin Kentucky Futuritysta ja paransi ME-lukemat 7,9a - Katso video

Åke Svanstedt jatkoi Six Packin huippuesityksillä. Hevonen voitti historian 126. Kentucky Futurityn uudella ikäuokan oriden ME:llä 1:49:1/5 eli km-ajalla 7,9a.

Six Packin kausi on ollut täydellistä menestystä paitsi epäonni Hambletonianin karsinnassa, jossa Svanstedt epäonnistui kolarin vuoksi putoamaan finaalista.

Olisiko Six Pack silloin voittanut finaalia - sitä emme saa koskaan tietää, mutta kaksi muuta Triple Crownin sakaraa Muscle Massin poika joka tapauksessa juoksi. Se voitti Yonkers Trotin 250 000 dollarin ykköspalkinnon ja nyt Kentucky Futuritysta finaalin ja karsinnan voitosta yhteensä 263 500 dollaria.

Alussa kärkipaikat hakeneista Crystal Fashion oli toinen ja Met's Hall kolmas. Six Pack ohitti ne takasuoralla eleettömän varmalla tyylillä ja jatkoi samoilla ponnuilla voittoon.

Toisen karsinnan voittanut Tactical Landing juoksi jälkijoukossa, kiri loppusuoraa selvästi kovimmalla vauhdilla ja ehti kärkijoukon tuntumaan viidenneksi laukatakseen juuri maalin kohdalla. Amerikkalaiseen tyyliin se sai säilyttää viidennen sijansa.

Kentucky Futurityn ravien jälkeen Lexingtonin superviikosta ohjelmaan jäi vielä illalla pidettävä 120 hevosen Mixed Sale -huutokauppa. Myyntilista täältä.

Finaalin ratajärjestykseksi arvottiin kuvassa näkyvä järjestys:

Tactical Landing ja Six Pack voittivat karsintalähtönsä

Kentucky Futurityn pudotuspeli alkoi You Know You Don ja Yannick Gingrasin avauksella johtoon. Evaluate ja Brian Sears ottivat seuraavaksi keulapaikan, kunnes Jimmy Takter laski takasuoralla Tactical Landingin kaikkien edelle.

Ensimmäisessä KF-karsinnassa  Tactical Landing tuli kevyesti voittajana maaliin ja Jimmy Takterilla riitti aikaa katsella taakseen muiden juoksuja. Voittotulos oli 8,6a.

Eurobond ja David Miller ottivat kakkossijan valmentaja Domenico Ceceren talliin ennen  Crystal Fashionia  ja Tim Tetrickiä Jim Campbellin tallista.

Toisessa karsinnassa Six Pack juoksi saman voittotuloksen 8,6a. Loppusuoran alussa toiselta radalta sen takaa laukkasi Zephyr Kronos (Ready Cash). Toiseksi kiristi sen jälkeen ulkokautta hyvin Fiftydallarbill ja Brett Miller valmentajalle William Crone.  Met`s Hall ja Andy Miller olivat kolmantena linjalla.

Atlanta näytti vastustajilleen kaapin paikan tammojen Futurityssa

Atlanta kokosi finaalissa itsensä karsinnassa koetun tappion jälkeen ja oli tulta ja tappuraa finaalissa.

Scott Zeronin Hambletonian-voittaja juoksi finaalin kengittä ja ravia tasapainottavilla bootseilla. Se otti heti ensimmäisessä kaarteessa johtajan paikan kyselemättä ja johti sen jälkeen tehokkaasti perille asti.

Ykköspalkinto oli 112 000 dollaria. Se irtosi tuloksella 9,1a.

Andy Millerin Seviyorum (Donato Hanover - Armbro Domino - Self Possessed) kiri sisukkaasti, mutta sen oli tyydyttävä kakkospalkintoon.

Finaalin kakkossuosikki Plunge Blue Chip, jossa Atlantan valmentaja Rick Zeron on omistajana neljänneksellä, sammui täysin loppusuoralla ja putosi viimeiseksi juostuaan siihen asti Atlantan takana toisena.

Atlanta sai nöyrtyä The Red Milen punaisella kuumalla hiekalla Plunge Blue Chipille tammojen Futurity-kilpailun karsinnassa.

Plunge Blue Chip juoksi aikaisemmin kesällä ME:n 8,2a/1609m Meadowlandsissa, jota se sivusi sunnuntaina pyyhkäistessään ohi Hambletonianin voittajasta. Manchego jäi kolmanneksi.

Åke Svanstedtin ravureiden loppukirit ovat tuottaneet upeat voitot jo kahdesti Red Milen punaisella hiekalla sunnuntaina.

Lily Stride ja Tim Tetrick voittivat valmentaja Mark Harderille ensimmäisen karsinna tammojen Futurity-kilpailussa. Tulos 8,6a/1609m jäi kaksi kymmenystä 3-vuotiaiden tammojen ME:stä.

Finaali ajetaan ravien 6. lähtönä. Finaaliin pääsi 10 tammaa, mutta siitä vedettiin pois radan 5 saanut Manchego ja radan 10 saanut Supergirl Riley.

Red Milen ME-vauhti jatkui heti sunnuntain ravien ensimmäisessä lähdössä: Åke Svanstedtin Ice Attractionille ME 8,5a

Åke Svanstedt ajoi komealla loppukirillä Ice Attractionin voittoon tammojen avoimessa mailin juoksussa. Tulos 1:50,1 on uusi 4-vuotiaiden tammojen ME.

Kilometriaikana ennätys merkitään 8,5a/1609m.

Ice Attractionin tulosparannus oli huomattava, sillä sen aiempi kauden paras oli 1:53.2 tuhannen metrin radalta ainoasta edeltäneestä voitosta vuoden 12 kilpailussa.

Seismic Wave (Explosive Matter - Vanity Plates - Conway Hall) sivusi 3-v. ruunien ME:tä 1:50.1 eli 8,5a yhdessä ravien tavallisista lähdöistä. Simon Allard ajoi ja Rene Allard valmentaa.

The Red Milen ravirata kylpi sunnuntaina kirkkaasta auringonpaisteesta. Lämpötila on 26 astetta eli kolme sekuntia alempi kuin lauantain Homicide Hunterin absoluuttisen ME-tuloksen aikana.