Daniel Redén ja Örjan Kihlström juhlivat Solvallan superlähdöissä. Conrads Rödluva voitti Tammojen EM-kisan ja Missle Hill kiri voittoon Jubileumspokalenissa. Ja vielä illan lopuksi Redén-Kihlström nähtiin voittajaesittelyssä Golden Tricksillä.

Conrads Rödluva riisti keulapaikan Tessy d’Eteltä, avauspuolikas mentiin 09,2. Staro Miami joutui pakittelemaan hännille. Örjan Kihlström sai rauhoittaa keulassa vauhtia, avauskierros mentiin 12,4. Loppukaarteessa Daniel Redénin tamma näytti lyödyltä, kun Unique Juni oli saamassa otteen, mutta Kihlström tiesi mitä teki. Hän veti silmälaput, ja Conrads Rödluva meni 900 000 kruunun voittoon ajalla 11,0a/2140m.

”Jo viimeinen takasuora mentiin tosi kovaa, se huolestutti minua. Uskoin, että pystymme lyömään Unique Junin, mutta en tiennyt, kuinka kovaa takaa tulevat kirivät. Conrads Rödluva oli todella hyvä”, Kihlström sanoi.

Tessy d’Ete eteni johtavan takaa kakkoseksi ennen hyvin kirinyttä Mellby Freetä. Staro Miami haparoi takasuoralla, kun sitä häirittiin. Siinä menivät mahdollisuudet edetä kohti kärkitiloja. Johan Untersteiner sai kiellon häirittyään Staro Miamia.

Jubileumspokalenissa mentiin kovaa. Rikard N Skoglund kannusti Stoletheshow-oriin keulaan. Kun Zarenne Fas ja Magnus A Djuse vaativat rinnalla vauhtia, avauspuolikas kiidettiin 05,7. Vielä kierroksen väliaika oli 08,7. Kihlström seurasi tilannetta joukon hännillä. Hän käänsi Missle Hillin kiriin maalisuoran alussa. Valjakko ohitti koko porukan ja nappasi miljoonan kruunun ykkösen ajalla 10,2a/2140m. Stoletheshow oli uskomattoman urhea ja pinnisti kakkoseksi ennen Classichapia. Seismic Wave lähti terhakasti kiriin, muttei jaksanut totosijoille.

Jubileumsstayern-lähdössä Katja Melkon tallin Exaudio Vici näytti, että se on yksi Pohjolan parhaista pitkän matkan menijöistä. Örjan Kihlström otti startin vitosradalta varman päälle. Hän ajoi Fincumet Groupin 6-vuotiaan ranskalaisruunan toisella puolikkaalla johtohevosen rinnalle. Kihlström katseli loppukaarteessa taakseen, ja se tiesi hyvää voiton kannalta. Exaudio Vici puristi 100 000 kruunun voittoon ajalla 14,3/3140m. Ble du Gers starttasi 40 metrin takamatkalta. Se kiersi loppukaarteen neljättä rataa ja ehti kakkoseksi.

Tammalähdössä tuli kaksoisvoitto Suomeen. Ulf Ohlsson ajoi Nettitalli Oy:n Lovemoren keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Torbjörn Jansson kierrätti Fincumet Groupin Estelle Nordiquen rinnalle kierroksen juoksun jälkeen. Petri Salmelan valmentama Lovemore pinkoi keulasta 100 000 kruunun voittoon ajalla 13,4a/2140m. Katja Melkon Estelle Nordique haastoi hyvin ja otti kakkossijan.