Daniel Redénin Sorbet voitti viimeisen ”Vägen till Elitloppet” -lähdön Gävlessä. Sorbet on Redénin neljäs hevonen, jolla on paikka Elitloppetissa. Workout Wonder kiri hienosti neljänneksi.

Sorbetillä oli uudet silmälaput, ja se piti monen yllätykseksi sisäradalta johtopaikan. ”Hevosella oli norsk gas (vedettävät silmälaput), jotka vedettiin alas heti startissa. Tämä toi lähtönopeutta”, Redén selvitti.

Örjan Kihlströmin ajama Sorbet piti paikkansa varmasti maaliin saakka ja voitti 500 000 kruunua ajalla 10,2a/1609m. ”On aivan uskomatonta, että meiltä on neljä hevosta Elitloppetissa. Toki katsotaan ja tutkitaan Sorbet, että sillä on kaikki kunnossa tämän lähdön jälkeen. Hoitaja Ellinorilla pitää kiirettä, sillä Sorbetin lisäksi hän hoitaa myös Propulsionia”, Redén totesi.

Mindyourvalue W.F. kiersi johtohevosen rinnalle ja kesti hyvin kakkoseksi. Ringostarr Treb seurasi Sorbetin takana kolmanneksi. Jarno Kauhasen Workout Wonder kiri vahvasti Tommi Kylliäisen ajamana ja sai nelossijasta 50 000 kruunua. Lucifer Lane, Pastore Bob ja Trendy O.K. jäivät pussiin.

Björn Goop kertoi Travrondenin haastattelussa, että Nadal Broline ei juokse Elitloppetissa. ”Minä ja omistajat pysymme siinä suunnitelmassa, josta päätimme jo ennen avauskilpailua. Nadal ei starttaa Elitloppetissa. Hevonen on jo 9-vuotias, ja olisi liian kova tehtävä startata heti debyytin jälkeen näin nopeasti. Oslo Grand Prix tai Kymi Grand Prix, niistä jompikumpi on seuraava kilpailu”, Goop sanoi.

Elitloppetiin kutsutut

Readly Express (Timo Nurmos)
Propulsion (Daniel Redén)
Dijon (Romain Derieux)
Aubrion Du Gers (Jean-Michel Bazire)
Double Exposure (Daniel Redén)
Looking Superb (Jean-Michel Bazire)
Uza Josselyn (René Aebischer)
Makethemark (Petri Salmela)
Heavy Sound (Daniel Redén)
Bahia Quesnot (Junior Guelpa)
Next Direction (Timo Hulkkonen)
Disco Volante (Stefan Melander)
Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson)
Sorbet (Daniel Redén)

Lisää teemasta: Elitloppet