Italialainen Ringostarr Treb oli Elitloppetin sankari. Ruotsissa valmentavan Jerry Riordanin ori ei ole suurikokoinen, mutta siinä asuu suuri taistelija.

Johan Untersteinerin Pastore Bob lähti kuin tykinsuusta, ja kesti kierroksen ennen kuin Ringostarr Treb nousi johtavan rinnalle. Lopussa se jälleen torjui Propulsionin hyökkäyksen ja lipui voittoon ajalla 09,0a.

Valmentaja Riordan oli liikuttunut Elitloppetin jälkeen. Hän korosti, että tiesi hyvin, kuinka vaativa tehtävä voittaminen on. Ja totesi perään, että ei olisi ikinä uskonut Ringostarr Trebin olevan se hänen voittajahevosensa, kun pikkuori tuli heidän tallilleen. Juoksu johtavan rinnalla vaatii monesti veronsa näissä kovimmissa lähdöissä.

Propulsion ei satsannut lähtöön ja matkasi toisesssa ulkoparissa, matkaa johtavaan oli kuitenkin liikaa. Kakkonen oli se, mitä otettavissa oli. Onkel Investin omistama Nadal Broline tuli sen selässä ja liikkui loppusuoralla huimaa vauhtia kolmanneksi. Ulf Ohlssonin ohjastama Reijo Liljendahlin kunniakas kilpahevonen teki taas parhaansa.

Omistaja Kari Lähdekorpi kertoi, että Pastore Bobilla oli uudet silmälaput, ja se lähti ensimmäiset 250 metriä 03,2. Puolikas taittui 07,7 ja kierros 09,4. Loppusuoran alussa sen voimat oli käytetty.

Lisää teemasta: Elitloppet 2018