Run Chica Run juoksi johdossa Derbystoetin voittoon

Peter Untersteinerin tallista oli kokonaista viisi tammaa Derbystoetin finaalissa. Ykkösradan Run Chica Run (Scarlet Knight) piti juoksun hallinnassaan koko matkan ja voitti ajalla 12,0a/2140 metriä.

Suosikeihin kuulunut Roger Walmannin Dibaba (Muscle Hill) laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen. Peter Untersteinerin ajama Run Chica Run otti keulapaikan helposti, eikä sille ilmaantunut uhkaajia. Christoffer Erikssonin ohjastama Vamp Kronos (Ready Cash) siirtyi johtavan rinnalle ennen kierroksen täyttymistä, mutta ei pystynyt pitämään asemiaan lopussa.

Seuraavista sijoista käytiin ankaraa kamppailua. Jorma Kontion ohjiin saanut Untersteinerin Europhile Am (Gift Kronos) seurasi johtavaa ja pääsi vasta lopussa livahtamaan kiriin. Ehti niukasti kakkoseksi.

Radalta 11 lähtenyt Björn Goopin Mellby Free (Muscle Hill) juoksi takapareissa ja lähti viimeisellä takasuoralla neljänneksi kolmatta rataa kirivään jonoon. Mellby Free syöksyi nuolena loppusuoraa kolmannelle sijalle ennen Untersteinerin Global Upper Styleä (SJ's Caviar), jota ajoi Ulf Ohlsson.

Derbystoetin ykköspalkinto oli miljoona kruunua. Premiechansenissa mukana olevat Run Chica Run, Mellby Free ja Global Upper Style kuittaavat palkintorahansa tuplana.

Amatöörien K.G.Bertmarks Minnessä nähtiin huimaa vauhtia, kun ruotsalainen Linda Pulkkinen päästeli La Diva Rossillaan puolikkaan 07,7 ja kierroksen 10,1-kyytiä. Hannu Korven Ranch Pop Up siirtyi kierrosta ennen toisen radan jonon kärkeen, mutta tuli lopussa muiden ohittamaksi.

La Diva Rossi pisteli parastaan maaliin saakka ja pystyi työntämään turpansa ensimmäisenä maalilinjalle 14,5-lopetuksessa. Niclas Benzonin ajama Lord Flax tuli aivan rinnalle, muttei ohi. Voittoaika oli 11,8a/2140m.

Kirivaiheessa tapahtui keskijoukoissa törmäilyä, jonka ansiosta Frank Nilssonin neljäntenä maalissa ollut Gute Band hylättiin. Ranch Pop Upin sijoitukseksi tuli näin kuudes ajalla 12,4a.