Veijo Heiskasen protesti maaliintulon jälkeen toi voiton Attack Photolle Åbyn pisteraveissa lauantaina.

Juoksun ratkaisu näytti tapahtuvan jo lähtökiihdytyksessä. Johan Svensson käänsi Cavidendronin kasiradalta sisäpuolelta lähteneen Attack Photon jaloille. Heiskasen hevonen laukkasi ja näytti jääneen toivottomasti.

Cavidendron pyyhälsi keulapaikalle. Heiskanen käänsi Attack Photon kolmannelle radalle kierroksen juoksun jälkeen. Valjakko eteni aina keulapaikalle ohi Svenssonin. Maalisuoralla Cavidendron kiri uudelleen kärkeen vapaata sisäkaistaa pitkin ja oli maalissa ykkösenä.

Heiskanen teki protestin alun tapahtumista, ja tuomariston päätös tuli nopeasti. Cavidendron hylättiin, ja kakkosena maaliin tullut Attack Photo julistettiin voittajaksi.

”En ole koskaan hylännyt hevosta näin aikaisessa vaiheessa tapahtuvan rikkeen vuoksi”, tuomariston edustaja, kokenut Björn Persson sanoi Expressenissä. ”Tuomio oli täysin sääntöjen mukainen. Svensson häiritsi karkeasti Heiskasen hevosta, joka laukkasi. Jos Svensson olisi ollut toinen maalissa, hän olisi saanut pitää sijoituksensa. Nyt hän sai etua tekemisellään. Siirto ei tullut tässä tapauksessa kyseeseen, koska tapaus ei sattunut loppusuoralla”, tuomariston puheenjohtaja Magnus Sjölund jatkoi.