Solvallan sunnuntain avauslähdössä nähtiin neljä suomalaisedustajaa. Parhaalle sijalle ylsi Pekka Korven Thelma de Glatigne. 

Elävän legendan John Campbellin ohjastama Thelma de Glatigne jaksoi 08,3-avauksen jälkeen kolmanneksi. Örjan Kihlströmin ohjastama ja Roger Wallmannin valmentama Urban Kronos vei voiton.

5-vuotiaan Thelma de Glatignen kolmannen sijan tuonut aika 11,8a/1640 metriä on tamman uusi ennätys.

Timo Gardemeisterin valmentama Wille’s Rainmaker oli neljäs, Hannu Korven Rosi’s Fernando seitsemäs ja Isto Kuisman Cicciolina Sisu yhdeksäs.

Sunnuntain toisessa lähdössä Markku Niemisen tallin hevoset hakivat Suomeen sijat neljä ja viisi. Valmentajan itsensä ohjastama Flynn Boko sai hyvän juoksun ja teki lopussa kovan kirin yltäen neljännelle sijalle. Kasiradalta lähtenyt, Mika Forssin ajama Robin Roof ei saanut kiihdytyksen jälkeen paikkaa parijonosta ja joutui jättäytymään porukan hännille, mutta oli lopulta viides.

Flynn Boko ja Markku Nieminen. Kuva: Hanna Laakso

Monté-eliitin voittoon ratsasti Romain Derieux Silverado Luxilla. Lähdön ensimmäinen kilometri mentiin kovaa, avauspuolikas 07,7 ja tuhannen metrin väliaika oli 08,6. Lähdön suomalaisedustajan, Jenni Kaijan ratsastaman Licence Holderin suoritus kariutui laukkaan.

Monté-eliitin voitti Silverado Lux Romain Derieuxin ratsastamana. Voittoaika oli 11,3a. Kuva: Jarno Unkuri

Lisää teemasta: Elitloppet