Solvallan ravilukion ja ravikoulun koordinaattori Glenn Elo uskoo Elitkampenin suomalaisnimiin ja toivoo pääkisalta ennen kaikkea jännittäviä käänteitä. 

Elitloppet-viikko tarkoittaa Glenn Elolle vielä useampaa tulista rautaa käsissä kuin yleensä. Hän on mukana monessa Solvallan suurviikonlopun palasessa.

“Täällä Solvallassa henkilökunta tekee vähän ristiin kaikenlaista hommaa, kukaan ei keskity ainoastaan yhteen osa-alueeseen, vaan auttaa tarvittaessa muita”, Elo kertoo.

Finlandia-päivänä Vitterin ja Jokivarren Kunkun Erkon Pokaali -taiston Vermossa tarkkaan seurannut Elo sanoo, että kummatkin nousevat koviksi nimiksi Elitkampen-lähtölistalla.

“Olisihan se kiva, jos Jalmari Svartin hevonen voittaisi. Toisaalta, Jorma Kontion ajama Jokivarren Kunkku voi olla vaikka parempikin tähän lähtöön, ja onhan Jompella kuskina pieni etu täällä Solvallassa. Olivat ne molemmat hevoset kyllä niin hyviä silloin Finlandia-päivänänä”, Elo pohtii.

Ensimmäisen Elitloppet-karsinnan voittajaksi Elo veikkaa Pohjois-Amerikan vahvistusta, Åke Svanstedtin Resolvea.

“Toivon Åkelle menestystä, koska hän on sellainen kuski, että kun hän ajaa, mitä vaan voi tapahtua. Moni muu karsintalähtöjen kuskeista saattaa ajaa tylsästi, mutta jos Åke pääsee finaaliin, sitten voidaan nähdä mitä tahansa käänteitä. Samasta syystä toivon myös, että Lutfi Kolgjini ja Mosaique Face pääsevät finaaliin. Tällaisissa lähdöissä haluaisin aina nähdä äärimmäisen taitavaa ajoa, sellaista, että yritetään ihan kaikkensa”, Elo sanoo.

“Ensimmäisessä karsinnassa on se mahdollisuus, että Timoko saa nelosradalta keulat, ja Björn Goop pääsee hidastamaan vauhdin haluamakseen. Sitä en toivo, koska sehän olisi tylsää.”

Toisen karsinnan lähtölistaa katsoessaan Elo kallistuu Nuncion puolelle.

“Eiköhän siitä suursuosikki muodostu ja se voittaa ainakin karsintansa”, Elo sanoo.

Päällimmäisenä Elon mielessä kuitenkin pyörii perjantaina lounasravien seitsemäntenä lähtönä ajettava lukioiden välinen haasteajo. Solvallaa edustavat Moa Thörngren ja Joseph Taavela-Ruocco.

“Thörngren ajaa Svante Båthin hevosella Tänke De, ja uskon, että hänellä on mahdollisuudet pärjätä”, Elo sanoo.

Plönningen lukiota edustaa myös suomalaiselle raviyleisölle monté-menestyksestään tuttu nimi Iina Aho, joka ohjastaa Johan Untersteinerin valmentamaa hevosta Remember Y.

Solvallan perjantain lounasravien lähtölistat ovat luettavissa täällä. 

Solvalla2605 125

Viime vuonna Elitloppet-voittajaksi seppelöitiin Magic Tonight. Kuva: Hanna Laakso

Glenn Elo

  • Solvallan ravilukion ja ravikoulun travskolechef vuodesta 2011.
  • Koordinoi lukion ja koulun toimintaa, minkä lisäksi on mukana myös ravilukion hevosten valmennuksessa.
  • Elon vanhemmat ovat kotoisin Turusta. Perhe muutti Göteborgiin Elon ollessa lapsi.
  • Opiskellut hevosalaa Ypäjän Hevosopistolla.
  • Työskennellyt Ruotsin lisäksi ravialalla muun muassa Saksassa ja Ranskassa.

Lisää teemasta: Elitloppet