Solvato voitti Prix de Bourgognen 28. joulukuuta 2014. Sillä kertaa Örjan Kihlström ohjasti Veijo Heiskasen valmennettavaa ja suosikkihevosta. Ensi vuonna Solvato astuu Suomessa Eeva-Liisa Penttilän KS-Oriasemalla Hauholla.

Nyt ainakin ratsuhevoskasvattajat höristävät korviaan. “Tössä” Penttilä on pitkänlinjan oriinomistaja ja -pitäjä, ja nimenomaan ratsuhevosoriiden. Penttilän ensimmäinen kasvatti ja siitosori Königin’s Sohn on jättänyt lähtemättömän jäljen FWB-hevosten sukulinjoihin.

“Minähän olen alunperin pesunkestävä ravityttö! Valmensin omaa hevostani ja ajoin kilpaakin. Olin 80-luvulla töissä Vermon toimistossa ja pidin paria ravisiitosoria kotona Kittelässä. Mutta harva sitä enää muistaa”, Penttilä naurahtaa.

Ravipuoli on siis kiinnostanut häntä aina, vaikka sen seuraaminen on jäänyt vähemmälle. Kun Tapani Raunio tarjosi suvukasta jenkkioria, ei Tössän tarvinnut kovin kauaa harkita.

Nyt 10-vuotias Solvato (Donato Hanover – Solveig, Yankee Glide) on Takterin raviperheen kasvatti. Tamma Solveig 11,3 930 132 USD sai nimensä Jimmy ja Johnny Takterin äidin mukaan. Solvato kilpaili 2- ja 3-vuotiskaudet Amerikassa Trond Smedshammerin valmennuksessa. Sen  ansiot olivat yli 300 000 dollaria, joista 3-vuotiaana 258 837 USD.

Berndt Dennbergerin Denco Hb osti Solvaton alkukesästä 2013. Ori kilpaili Ruotsissa Catharina Dennbergerin, Veijo Heiskasen ja Admir Zukanovicin valmennuksessa. Huippukausi oli vuosi 2014, jolloin Solvato voitti Olympiatravetin ja Prix de Bourgognen ja oli kolmas Copenhagen Cupissa, Oslo Grand Prixissä ja Prix du Bourbonnaisissa. Uran loppunumerot ovat 67 14-7-12 ja ansiot lähes 6,2 miljoonaa kruunua.

Solvatolle syntyi ensimmäinen 6 varsan Denco-ikäluokka kotitallilla 2016. Vuonna 2018 se siirtyi Löftadalens Stuterihin. Tänä vuonna syntyneitä varsoja on 31 ja astutettuja tammoja 30.

Solvato.