Woodbine Mohawk Parkissa ajettiin lauantai-iltana kahdeksan 250 000 dollarin Ontario Sires Stakes Super -finaalia. Jännittävin maaliintulo oli 3-vuotiailla ravuritammoilla. Voiton jakoivat Sonja Boothin Magic Cape ja Shape Shifter.

Magic Cape oli numerolla 10 ainoa hevonen takarivissä. Ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä tuli “läheltä piti tilanne”, kun valjakko jäi hakaukseen  sisäänpäin painaneen Modern Massin kanssa. Siitä selvittyä Mike Vanderkemp pujotteli toisen radan kolmanneksi ja nosti tammansa kiriin loppusuoran alussa. Maalilinjalle tuli kolme tammaa aivan rinnakkain.

Maalikamera erotti sisäradan Royalty Dealin (i. Royalty For Life) kolmanneksi, mutta ei saanut eroa toisen radan Shape Shifterin (i. Kadabra) ja Magic Capen (i. Johnny William) välille. Kaikki saivat ajan 11,7.

Sonja Booth omistaa ja on kasvattanut Magic Capen. Sitä valmentaa Mike Vanderkemp. Startti oli uran kymmenes, ja voitto toinen. Magic Cape on ollut 4 kertaa kakkonen ja kolmesti kolmas. Totosijojen ulkopuolella se on jäänyt vain uran avauksessa Meadowlandsissa heinäkuun puolivälissä. OSS-finaalivoitto toi tilille 93 750 CAD.

Suomalainen Sonja Booth on työskennellyt monipuolisesti hevosalalla USA:ssa yli 20 vuotta. Hän pitää perheineen hevostilaa Robbinsvillessä New Jerseyssä.

Muut suomalaisyhteyksiä omaavat hevoset eivät onnistuneet yhtä hyvin. She Rocks Kemp oli 3-vuotiaista tammoista kuudes. Oriiden finaalin vei Pemberton (i. Wheeling N Dealin) ajalla 10,1. Siitä neljän mitan päässä kolmas oli Luc Blaisin Threefiftytwo. Port Perry oli kuudes ja Moon Bridge seitsemäs.

Kaksivuotiaissa Sylvain Filionin Fashion Frenzie (i. Archangel) matkasi johtaneen Full Of Musclesin (i. Muscle Mass) perässä ja livahti loppusuoralla kolmen mitan voittoon ajalla 11,5. Suursuosikki Luc Blaisin Macho Martini (i. Muscle Mass) käynnistyi hitaasti ja jäi joukon keskelle. Bob McClure käänsi sen kiriin ulkoradoille, mutta otettavissa oli vain kakkossija ajalla 12,0.

Tästä linkistä kilpailuselostuksiin.