Lämmin keli ja The Red Mile on ollut reseptinä monelle maailman ennätykselle, ja torstaina saatiin yksi lisää.

Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien International Stallion Stakesin lähdössä statannut USA:n kaksivuotisikäluokan kuningas, Peter Haughton Memorialin voittaja Southwind Frank (Muscle Hill) osoittautui yhtä lailla maineensa veroiseksi. Ron Burken valmennettava odotteli aikansa. Viimeisellä puolella maililla Yannick Gingras antoi ajokkinsa mennä.

Southwind Frank antoi palaa ilosesti, ja seuraus oli uusi ikäluokan oriiden ME, 1.52.2, eli kilometriajassa 09,9. Aiempi oriiden ennätys oli Muscle Networkin ja Centurin ATM:n 1.53.2 eli 10,5. Mission Brief meni toki viime vuonna eri lukemille, 1.50.3 eli 08,7. Yhdeksän ykköstä uransa 10:stä startista voittanut Southwind Frank meni kuitenkin aikansa niin helposti, että jatkoa on tosi kiinnostavaa seurata.

Suomalaishten Mikkoloiden ja Hietakankaiden osaomistama Maven’s Way (Muscle Hill) meni Southwind Frankin takana 1.53.3 Åke Svanstedtin ohjastamana ja kiri kolmanneksi. Lähdön ykköspalkinto oli 26 100 dollaria.

Torstai-iltapäivän toinen suomalaishevonen, Reima Kuislan Make Someone Happy (Muscle Hill), jota Tommi Kylliäisen piti ohjastaa, joutui jäämään pois. Ori on Åke Svanstedtin valmennettava.