Bodenissa juhlittiin jälleen suomalaisvoittajia. Mika Haapakankaan Special Promise palasi voittokantaan ja vei avoimen lähdön. Petri Salmelan Hesiod oli ykkönen 4-5-vuotiaiden kisassa.

Santtu Raitala ajoi Special Promisen takarivistä kolmanteen pariin ulos. Haapakankaan kasvattama, omistama ja valmentama ori kiri vahvasti päätöspuolikkaan ja eteni 30 000 kruunun voittoon ajalla 14,5a/2140 metriä ilman kenkiä. “Isä on sanonut, että Special Promise on pari sekuntia parempi, kun kengät saadaan pois. Hevonen viihtyy erityisen hyvin juuri Bodenissa. Tähtäämme kesän suurlähtöihin Suomessa, täällä on pari sopivaa Kultadivisioonaa”, Veikko Haapakangas kertoi.

Nelivuotiaalla Hesiodilla oli peräti 40 metrin takamatka. Explosive Matterin poika kiri väkevästi loppumatkan ja ehti Ulf Ohlssonin ajamana ykköseksi ajalla 14,6/2180 metriä. Hesiod on aloittanut tämän kauden kahdella voitolla. Haapakankaan Mr Golden Quick otti kakkossijan. “Tiesin, että tämän päivän tehtävä ei ollut helppo, ja hevonen vakuutti minutkin. Nyt tehtävät kovenevat entisestään. Tähtäämme seuraavaksi Umåkerin 4-vuotislähtöön”, Salmela sanoi.

B.W.L. Ruthless toi Salmelan talliin toisen voiton Ulf Ohlssonin ajamana. Mauri Jaaran Don Juan Sisu jatkoi hienoja juoksuja. Se eteni takamatkalta ykköseksi ajalla 16,3/2660 metriä, täysosuma oli jo kauden kolmas. Mikael Nivan ohjastama Miss Southwind kiri väkevästi päätöspuolikkaan ja nappasi ykkösen tammalähdössä. Kaj Widell ajoi 4-vuotiaan Rally Funnyn 100 000 kruunun voittoon.