Suomalaisten omistamat hevoset juhlivat Solvallassa. Martti Simosen Staro Miami ja Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu voittivat Margaretas Tidiga Unghästserie -lähdöt.

Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami (S.J.’s Caviar) palasi tauolta 4-vuotiaiden tammojen sarjassa. Mika Forss ajoi johtopaikalle alkukiihdytyksen jälkeen. Staro Miami hallitsi ja vei 300 000 kruunua ajalla 13,4a/2140m.

”Ennen lähtöä oli jännitystä, kun tamma oli ylilatautunut. Kun pääsimme auton taakse, ei enää ollut ongelmia. Talvi on sujunut hyvin, ja hevonen tuntuu vahvemmalta, se on saanut lisää lihaksia”, Forss sanoi.

Grande Diva Sisu jäi johtohevosen rinnalle ja joutui tekemään täyden päivätyön 3-vuotiaiden tammojen sarjassa. Ready Cashin tytär on talven aikana saanut lisää ruutia. Per Nordströmin ajama tamma pinnisti väkevästi loppuun saakka. Sisäkautta kirimään päässyt Carl Johan Jepsonin Global Allegiance (S.J.’s Caviar) tuli aivan yhtä aikaa linjalle, ja tuloksena oli tasapääjuoksu. Kaksikko sai voittoajan 15,4a/2140m.

”Grande Diva Sisu sai tehdä raskaan työn, mutta kesti. Tamma oli vauhdikas jo 2-vuotiaana ja lahjakas. Se on vielä pyöreä talven jälkeen vatsanseudulta, mutta uskon, että varsinainen huippukunto löytyy syksyllä”, Nordström sanoi.

Jukka Sirviön Thelma de Glatigne kiri kovaa kolmanneksi tammalähdössä Emilia Leon ajamana. Havefunwithtme vei voiton. Viking Grace oli seitsemäs.