Ari-Pekka Pakkasen valmentama Staro Miami suuntasi kahden Suomi-voiton jälkeen Ruotsiin. Ykkösputki jatkui Eskilstunassa maanantaina. 3-vuotias S. J.’s Caviarin tytär ei kolmen kilpailun jälkeen tiedä, miltä tappio maistuu. Stoneisle Ocean teki jäätävän juoksun tammalähdössä ja otti toisen peräkkäisen voiton.

Mika Forss istui Staro Miamin rattailla. Alku johtohevosen rinnalla, sitten toisessa parissa ulkona ja kiriin 300 metriä ennen maalia. Staro Miami oli ylivoimainen ja vei E3-Bonuksessa 60 000 kruunua ajalla 17,5/2140 metriä. Tixi In Car Oy Tampereelta omistaa tamman. “Staro Miamilla on kova kapasiteetti ja hieno kilpailupää. Se tekee, mitä tarvitaan. Toki tulevaisuus näyttää kuinka hyvä se on, mutta nyt tuntuu hyvältä”, Forss sanoi.

Isto Kuisman Stoneisle Ocean oli illan toinen sävähdyttäjä, tamma juoksi MälardalsCupen-karsinnassa. Tomi Haapio joutui alkumatkalla pakittelemaan porukan perälle, kun paikkaa parijonosta ei löytynyt. Stoneisle Ocean kiri päätöstuhannen väkevästi ja meni lopulta varmaan voittoon ajalla 15,3a/2140 metriä. “Tamma on tosi hyvä ja vahva. Hevonen tuntui hyvältä koko matkan, mutta olimme niin kaukana, kun jouduin alussa pakittamaan. Hieno esitys”, Haapio kiitteli. Pekka Korven Astrodome pinnisti viidenneksi.

Päivitetty Stoneisle Ocean.