Luc Blaisin valmentama On A Streak otti ensimmäisen voittonsa miltei miljoonan taalan paikassa. William Wellwood Memorialin piti olla tappiottomien Macho Martinin ja Southwind Tyrionin matsi, mutta ne eivät koskaan saavuttaneet keulahevosta.

Scott Young kaasutti On A Streakilla (i. Cantab Hall) päättäväisesti johtoon. Yannick Gingras ajoi Åke Svanstedtin Southwind Tyrionin (i. Muscle Hill) sen rinnalle  takasuoralla. Toinen Luc Blaisin valmennettava Macho Martini (i. Muscle Mass) ohjissa tallin ykköskuski Bob McClure oli jokseenkin pulassa kolmannelle radalle juuttuneena.

Southwind Tyrion ja On A Streak kamppailivat loppusuoraa turvat rinnakkain, mutta lopussa On A Streak nykäisi päänmitan eroa. Macho Martini tuli hevosenmitan päässä kolmanneksi. Molemmat saivat ajan 11,2. Macho Martinille kirjattiin tulos 11,3. Ykköspalkinto oli 267 500 CAD.

“Ihan uskomatonta! Jopa näin puheliaalla kaverilla on vaikea löytää sanoja”, ensimmäisen Grand Circuit -voiton ottanut Young kuvaili.”Luotiin omaani. Vaikka se hävisi Yannickin hevoselle karsinnassa, uskoin että sisäradalta olemme kolmen joukossa.”

Wellwood Memorialin voittaja sai paikan Mohawk Million kisaan, johon vuodenvaihteessa ostettiin osallistumisoikeus 110 000 dollarin “arvalla”. Osallistumisoikeuden ostajista arvottiin 9, joiden hevoset saivat paikan uuteen 2-vuotiskisaan miljoonan dollarin palkintopotilla. Esikuvana oli laukkakilpailu Pegasus World Cup, jossa aikoinaan kerättiin jopa 15 miljoonan dollarin palkinnot.

Luc Blaisin loistoilta ei rajoittunut 2-vuotiaiden oriiden kilpailuun. Tammojen 335 000 dollarin Peaceful Wayn vei Bob McCluren Donna Soprano (i. Donato Hanover) ennätysajallaan 10,6. Sillä se siirtyi Jim Doherty-voittaja Darlene Hanoverin ohi vuoden nopeimmaksi tammaksi. Woodbine Mohawk Parkin rata on 7/8-mailin pituinen, siis noin 1400 metriä.

Determination tallin omistaja Serge Godin hankki On A Streakin 155 000 dollarilla Lexingtonin huutokaupasta ja Donna Sopranon 190 000 taalalla Harrisburgista kuukautta myöhemmin. Nyt On A Streak on ansainnut yli 312 000 dollaria ja Donna Soprano 278 000 dollaria. Donna Soprano on voittanut kaikki 5 starttiaan. Yli 313 000 CAD tienannut Macho Martini maksoi Harrisburgissa “vain” 37 000 USD.

“Se vaan on niin nopea ja hyväliikkeinen. Tamma on ollut luonteeltaan sellainen “lentelevä”, mutta paranee viikko viikolta. Tällä kertaa se toimi täydellisesti. Kiersin kolmannen kautta johtoon, ja siitä se vain porskutti eteenpäin. On onni päästä tällaisen poikkeuksellisen lahjakkuuden kyytiin”, McClure suitsutti.

Maskien takana vasemmalla Liisa Vatanen ja Luc Blais juhlimassa Donna Sopranon voittoa. (Kuvankaappaus Woodbine Live)