Ruotsin V75-maraton, Spring Race nimeltään, alkoi tänään Gävlessä. Neljän päivän V75-putki huipentuu Rommen kierrokseen sunnuntaina. Pitkin alkuvuotta on kerätty pottia, ja lisää kruunuja saatiin Gävlestä, kun sekä 6 että 5 oikein tulosten osuudet siirtyivät multijackpotiin. Sunnuntaina on 7 oikein tuloksille jaossa yli 40 miljoonaa kruunua jackpotrahaa, ja yhdellä täysosumalla voi voittaa 70 miljoonaa kruunua.

Jorma Kontio ajoi kaksi V75-voittoa Timo Nurmoksen hevosilla. Volocity de Vie oli omaa luokkaansa stayerlähdössä. Se meni keulaan kierroksen juoksun jälkeen. S.G. Charpentier oli toinen Nurmos-Kontion voittaja. Se kiri vahvasti ykköseksi. Kaj Widellin ajama Queer Fish otti odotetun voiton V75-pelin päätöskohteessa. Ready Cashin ja Moonlight Kronoksen tytär Dibaba oli omaa luokkaansa 4-vuotiaiden tammojen lähdössä Örjan Kihlströmin ajamana.

Tomi Haapio ohjasti Petri Salmelan Carisma Sisun kirivoittoon illan päätöslähdössä. Pekka Korven Arctic Michelle sijoittui avoimessa 3-vuotislähdössä viidenneksi ajalla 14,9a/1640 metriä. Person of Interest viiletti ykköseksi tuloksella 14,4a. Korven Muscleman johti mailin volttilähtöä ja juoksi ajan 14,3. Se tulos riitti nelossijaan. Urban Kronos kiri takamatkalta ykköseksi.

Veijo Heiskasen ajama ja valmentama Celsius Evo palasi voittokantaan Åbyn lounasraveissa. Dimitri Hedmanin ja Julia Vatajaniemen kasvattama sekä Mevaset Oy:n omistama ori painui keulaan alkumatkalla ja voitti tuloksella 15,2a/2140 metriä. “En yllättynyt lainkaan voitosta. Tämä on oikea hevonen. Nyt laitamme tähtäimen Suomen Derbyyn”, Heiskanen sanoi.