Holger Ehlertin derbyvoittajat

2004 Echò Dei Veltri
2005 Fairbank Gi
2012 Pascia’ Lest
2015 Testimonial Ok
2020 Bleff Di

Jymy-yllättäjä Bleff Dipa toi sunnuntaina Roomassa Holger Ehlertille tämän viidennen Italian derbyvoiton. Pitkään Ehlertillä työskennelleelle Piia Heikkiselle derbyvoitto oli hoitajana uran toinen.

Derby ajetaan Italiassa 3-vuotiaille. Karsintakolmosena Bleff Dipa (Mister J.P.) lähti finaaliin radalta 14 ilman menestyspaineita, mutta Ehlertin tekemä kengitysmuutos (kevennys) tepsi. Roberto Vecchionen ajokki kiri vahvasti 301 070 euron arvoiseen voittoon.

”Suuri kiitos hoitaja Piia Heikkiselle, jolle tämä oli jo toinen derbyvoitto. Uskon, että hänen hoitamansa hevoset ovat voittaneet eniten GP-lähtöjä Italiassa. Vuodesta toiseen hän jaksaa antaa itsestään 110 prosenttia”, Ehlertin puoliso Anne Ehlert ylisti.

Voitto oli koko tallille todellinen taisteluvoitto. Vuoteen mahtui paljon vastoinkäymisiä: mm. yhden tallin työntekijän tapaturmainen menehtyminen ja Holger Ehlertin aivokasvainleikkaus.

”Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta elämässä on uskoa ja toivoa”, Anne Ehlert iloitsee.

Bleff Dipa oli sen isäoriin Mister J.P:n omistajalle, Ranskan keskusjärjestön puheenjohtajalle Jean-Pierre Barjonille varsana halpa ostos, mutta osoittautui jättipotiksi.