Öljyllä vaurastuneen Ufan miljoonakaupungin Akbuzatin ravirata tulee viikonloppuna tutuksi neljälle suomalaiselle raviajajalle radalla järjestettävässä kaksipäiväisessä amatöörien ajajakilpailussa.

Viikonlopun hevostapahtumassa Akbuzatin raviradalla on ravilähtöjen lisäksi nähtävää rotuesittelyistä, poniratsastuksesta, perinteikkäistä troikkavaljakoista aina Suomen raviteollisuuden esittelyyn. Tarjolla on myös perinneruokia, lihaa, herkkuja ja tietysti hunajaa.

Suomalainen neljän ajajan joukkue osallistuu ensi viikonloppuna amatööriajajien otteluun Baškortostan tasavalta – Suomi.

”Ravirata on aika kaukana Uralilla”, kuvailee joukkueeseen kuuluva Hannu Korpi, moninkertainen suomalainen amatööriajajien taituri. ”Aikaerokin sinne on +5 tuntia.”

Joukkueeseen kuuluvat myös Venäjällä ennenkin menestynyt Ismo Kovanen, Jarkko Hohtari ja Hanna Korhonen.

”Osalähtöjä on yksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Samoilla hevosilla ajetaan ja toiseen lähtöön ajajia vaihdetaan.”

Sunnuntain ravien suora live-streming on katsottavissa raviradan YouTube-sivulla TÄÄLLÄ.

Ufan KHL-jääkiekkojoukkue Salavat Julajev on nimetty baškiirien kansallissankarin mukaan. Tämä ja muuta tietoa löytyy Ufasta sen Wikipedia-sivulta.

Ippodrom Akbuzat Google Mapsissa.

Ippodrom Abkuzat on rakennettu Ufa-joen laidalle. Kuva: Google MapsIppodrom Abkuzat on rakennettu Ufa-joen laidalle. Kuva: Google Maps