Jasmiina Ahon Just A Flirt voitti Mäster Gustafs Pokalin karsinnan ja finaalin näytöstyyliin Bodenissa Hannu Torvisen ajamana. Hieno iltapuhde kartutti palkintokassaa 130 000 kruunulla. Aleksi Kytölän Fabian B.R. oli finaalin kakkonen.

Finalistit seulottiin kahdesta karsintalähdöstä. Torvinen onnistui luovimaan Just A Flirtin takarivin lähtöpaikalta sujuvasti kolmanteen pariin ulos ensimmäisessä karsinnassa. Kirivaiheessa Just A Flirt oli omaa luokkaansa ja voitti ajalla 12,7a/1640m. ”Hannu sanoi, että hevonen meni väljästi. Kokolapuilla jatketaan myös finaalissa. Hannu valitsi kolmosradan ja lupasi ottaa alun rauhallisesti. Iso asia on jo se, että voitettiin karsinta ja yksi lähtö”, Jasmiina Aho sanoi TotoTV:n haastattelussa karsinnan jälkeen.

Daniel Wäjerstenin valmentama Syoss hallitsi toista karsintaa Rikard N Skoglundin ajamana. Kytölän Fabian B.R. juoksi johtavan rinnalla ja antoi hyvän vastuksen. Mika Forssin ajama ruuna oli hyvä kakkonen. Tarmo Liikamaan El Senor Deo oli seitsemäs ja meni myös finaaliin.

Finaalissa Torvinen otti alun varmanpäälle, kuten oli luvannut. Hän ajoi Just A Flirtin keulaan kierros ennen maalia. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Just A Flirt oli ykkönen hyvällä volttiajalla 13,0/1640m. Forss tarjosi takamatkalta lähteneelle Fabian B.R:lle hyvän selkäreissun toisen radan jonossa. Kytölän hevonen kiri vahvasti ja otti varmasti kakkossijan tuloksella 12,5/1660m. El Senor Deo laukkasi.

“Finaali otettiin kerran uusiksi, Ensimmäisessä yrityksessä olisimme saaneet tosi hyvän lähdön. Toki vähän mietitytti se uusinta, kun valmentaja varoittele volttilähdöstä. Valitsin kolmosradan, koska se mielestäni oli paras vaihtoehto. Voitot tulivat tänään oikein helposti. Ajoin ruunalla ensimmäisen kerran Vermossa. Siellä se tuntui heti jotenkin spesiaalilta ja jätti tosi hyvän kuvan. En ylläty, vaikka ennätys on kohta alle 1.11-lukemissa”, Torvinen kertoi.

“Kiva juttu oli, että menestyttiin, kun näin kauas lähdettiin. Nyt ajelen Tornion kautta kotiin. Saatan yöpyä jossain, kun perjantaina en aja missään. Kieltämättä erikoiselta tuntui, kun yleisöä ei ollut yhtään. Toki totuin siihen, kun olin Ruotsissa keväällä. Ravit sujuivat muuten ihan normaalisti korona-ajasta huolimatta”, Torvinen jatkoi.

Kari Alapekkalan voitokas Zola Soft oli ylivoimainen 4-vuotiaiden tammojen lähdössä. Alapekkala karautti takamatkalta keulaan, ja homma ratkesi siinä. Zola Soft viiletti 50 000 kruunun ykköseen ajalla 16,8/2160m.

Samu Sundqvistin Selmer I.H. vei avoimen lähdön voiton johtopaikalta ajalla 11,5a/2140m. Petri Salmelan Hesiod oli kolmas ja Ari Aatsingin Top Of The World kuudes. Kylmäveristen kovimmassa lähdössä Janita Luttusen Torpa Pål otti kakkossijan.

Lisätty Torvisen kommentit klo 23.50