Elitloppet kahden suomalaishevosen osalta lähestyy. Sekä Elian Webin kymmenjäseninen omistajatiimi että D.D.’s Hitmanin omistaja Reima Kuisla olivat ennen kilpailupäivää odottavaisen optimistisia.

Suomalaistiimi Elian Webin ympärillä on kasvanut  omistajien kavereista ja faneista, joita yleisöalueella voi tunnistaa oransseista paidoista ja hatuista.

“Yhteen paikkaan meitä on vaikea koota, sen verrain eläväisiä ovat”, Sauli Meriläinen omistajatiimin vetäjä kommentoi Valla Krog ravintolassa.

“Meillä on pöydät ravintolassa, mutta osa haluaa kierrellä tallialueella ja muissa ulkotiloissa.”

Tiimin viikonloppu alkoi lauantaina mukavasti. Janne Sorosen, Teemu Puumalaisen ja Markus Liikanen laativat noin 500 euron V75-pelin, johon osui päävoitto ja lunastettavaa riitti hieman yli 130 000 euroa.

“Me kolme olimme mukana suuremmalla osuudella, mutta kaikkiaan mukana oli lopulta seitsemän osakasta, kun myimme kavereille pelilapusta pienempiä osuuksia”, Teemu Puumalainen kertoi.

Elitloppetin ennakkotunnelmaa Puumalainen kuvaili joukkueen osalta yllättävän rauhalliseksi.

“Jännitys oli kait korkeimmillaan kaksi viikkoa sitten. Ilmeisesti tähän ajatukseen on ehtinyt jo tottua”, Puumalainen selitti rauhallisuuttaan.

Janne Soronen oli myös rauhallinen oma itsensä kilpailua edeltävänä iltana Suomen Tukholman suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurivirkamies Niina Hyrskyn luona pidetyssä lähetystön ja Suomen Hippoksen järjestämässä lehdistötapaamisessa.

“Ajotaktikka päätetään päivän lämmittelyajojen perusteella. Todennäköisintä on, että lähdössä pidetään koko matkan vauhtia. Silloin radalta kahdeksan on otettava lopussa kaikki mahdollinen.”

Luottavaiseen tunnelmaan viittasi, että elämänsä pisimmällä kilpailumatkalla oleva Elian Web sai takakavioihinsa lauantaina vahvistusta.

“Ei tarvitse ainakaan kantaa huolta kavioiden kulumisesta, jos finaaliin päästään”, Janne Soronen selitti.

Katja Melkko oli samaan aikaan huolehtimassa Elian Webin viimeisistä toimista  Päivi ja Jorma Kontion luona Engköpingissä. Hevonen tuli Solvallaan sunnuntaina.

 

Reima Kuisla tulossa taksilla:

“Haluan petsareiden katsomoon”

 

D.D.’s Hitmanin omistajan Reima Kuislan Hevosurheilu tavoitti puhelimella taksissa matkalla Solvallaan.

“Odottavan lupaavissa tunnelmissa tässä tullaan paikalle”, levollinen Kuisla puhui.

“Hevonen oli hyvä viime juoksussaan ja menossa kohti parempaan, joten pettynyt olen, jos se ei finaaliin juokse”, aina suoraan asiat ilmaiseva huippuhevosten menestysomistaja Kuisla ilmaisi.

“Mielestäni se on sellainen hevonen, joka parantaa otteitaan toiseen hiittiin.”

Kuisla aikoo katsoa ravit petsareiden joukossa tavallisessa katsomossa.

“En halua kutsuvieraiden VIP-telttoihin. Niistä ei näe mitään itse kilpailuista. En halua myöskään tallialueelle, koska sieltäkään ei näe radan tapahtumia. Haluan perinteiseen petsareiden katsomoon, petsareiden joukkoon, josta näkee radalle.”

Kuisla lensi

yksityiskoneella

Hieman myöhemmin Reima Kuisla oli ehtinyt hyvälle katsomoetäisyylle maaliintulosta.

“Lensimme yksityiskoneella. Matka Seinäjoelta Brommaan kesti 40 minuuttia”, huippuhevosten omistaja kiitteli sopivaa yhteyttä. “Käytän konett silloin tällöin liikematkoihini.”

Kuisla oli tyytyväinen enne D.D.’s Hitmanin karsintalähtöä. Kaikki näyttää olevan kohdallaan. Ainoastaan sekunttari puuttuu vakiovarusteista”, Reima naurahti.

Reima Kuisla seurueineen ehti sunnuntailounaalle Solvallan Bistron katsomoon parhaalle katseluetäisyydelle. Kuva Totofoto Reima Kuisla seurueineen ehti sunnuntailounaalle Solvallan Bistron katsomoon parhaalle katseluetäisyydelle. Kuva Totofoto

Lisää teemasta: Elitloppet