Tammojen E3-finaalissa Färjestadissa saatiin yllätysvoittaja. Joakim Lövgrenin Zara Kronos kiri 925 000 kruunun täysosumaan. Markku Niemisen valmentama Daze oli hienosti kolmas ja Ari-Pekka Pakkasen Staro Miami upea neljäs.

Aleppo Pine oli suosikki. Se laukkasi lähtösuoralla. Mika Forssin ajama Staro Miami laukkasi hyvistä iskuasemista kierroksen juoksun jälkeen. Zara Kronos kiri maalisuoralla vahvimmin ja eteni ykköseksi ajalla 12,7a/2140 metriä. Santtu Raitalan ohjastama Daze eteni vahvasti Zara Kronoksen perässä ja otti 231 250 kruunun arvoisen kolmossijan ajalla 12,8a. Staro Miami tuli vielä uskomatonta vauhtia, ehti neljänneksi ja tienasi 111 000 kruunua ajalla 12,8ax.

Oriiden/ruunien E3-finaalin voitto meni odotetusti Svante Båthin valmennustalliin, josta tuli lähtöön kolme karsintavoittajaa. Ykköseksi jyräsi kierros jäljellä toisesta ulkoa johtavan rinnalle siirtynyt Attraversiamo ajalla 12,1a/2140 metriä. Erik Adielsson vastasi ohjastuksesta. E3-finaalivoitto oli samalla Båthille 2 000. ykkössija valmentajana. Attraversiamon tulos 12,1a sivuaa 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien täyden matkan ME-tulosta 1000 metrin radoilla.

Muut totosijat menivät takapareissa matkustaneille hevosille. Flight Dynamics ja That’s Art kirivät kakkoseksi ja kolmoseksi. Baritone Artist lähti lujaa ja pääsi kolmanteen pariin sisälle. Loppusuoralla Markus B Svedberg etsi kuumeisesti vapaita kirikaistoja oikealta ja vasemmalta, mutta valjakko ei päässyt etenemään vapaasti. Ruuna tuli kuudentena maaliin ajalla 12,8a ja tienasi 46 250 kruunua.