Petri Salmelan tähtiravuri Makethemark on kahdeksas hevonen Elitloppetiin. Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot esitti kutsun Facebook-lähetyksessä, ja Salmela vastasi kyllä.

”Tuntuu aivan uskomattoman hienolta päästä mukaan, kun on pikkupojasta seurannut Elitloppetia. Olimme jo viime vuonna lähellä tulla mukaan, mutta osallistuminen olisi silloin ollut liian aikaista. Nyt on hyvä talvitreeni takana. Tänään Anne Raatikainen ajoi intervalleja, ja kaikki on kunnossa”, Salmela kertoi.

”Makethemark on kehittynyt joka vuosi. Totta on, että se oli lähellä paikkaa jo viime vuonna. Edellinen Bodenin hevonen Elitloppetissa oli Scandal Play vuonna 1998”, Malmrot totesi.

Next Direction ei saanut kutsua vielä, mutta sellainen voi hyvinkin olla tulossa. ”Next Direction on suomalaisista lähinnä se, jonka kutsumista harkitaan”, Malmrot vastasi. ”Ron Burke sanoi Atlantan eilisen voiton jälkeen, että Elitloppet voisi olla seuraava kilpailu. Me etsimme nyt ratkaisuja, miten hevonen lennätettäisiin Eurooppaan. Hankaluuksia on myös siinä, ettei meillä ole sponsoria kuljetuksella. Mutta positiivista on, että Burke on kiinnostunut”, Malmrot kertoi.

Elitloppet 2019, kutsutut hevoset: Uza Josselyn, Looking Superb, Double Exposure, Aubrion du Gers, Dijon, Propulsion, Readly Express ja Makethemark.

Lisää teemasta: Elitloppet