Suomen 100. itsenäisyysvuotta juhlittiin myös Solvallan keskiviikkoraveissa. Raviradan urheilujohtaja Marcus Myron kertoi ravien avauspuheessaan tykkäävänsä suomalaisista ”todella, todella paljon!”

Myron muistutti miten paljon suomalaiset ovat rikastuttaneet ruotsalaista raviurheilua ja muistutti myös Timo Nurmoksen Ruotsin kriteriumvoiton valmentajana nostattamasta äänestysinnosta yhtenä sykähdyttävimmistä suomalaisista urheiluhetkistä 2017.

Suomalaisten ravivalmentajien Teijo Aholan, Pasi Aikion, Pekka Korven, Reijo Liljendahlin ja Timo Nurmoksen talllien hevoset kilpailivat itsenäisyyspäivänä Ruotsissa. Ajajista olivat lisäksi tulessa Tomi Haapio ja Ville Karhulahti.

Ja kuten niin monesti aiemminkin, Solvallan ravit alkoivat heti suomalaisjuhlalla. Timo Nurmoksen tallin Aventador S.F. pinkoi voittoon sellaisella nuoruuden innolla, että kahdella voitolla uransa nyt aloittanut ruuna jatkaa vielä pitkään menestystään.

Kaksi lähtöä myöhemmin Nurmoksen ja ajaja Björn Goopin yhteistyö tuotti jo toisen täysosuman. Kolmevuotias Global Undecided otti voittonsa johtopaikalta helpolla tyylillä, jossa se joutui käyttämään tuskin puoliakaan voimistaan.

Pekka Korven Ruotsin tallista jo yhdeksän monté-voittoa juossut Bohemianrhapsody kilpailee samaan aikaan montéssa Bergsåkerin raveissa, kun valmentaja itse valmistautuu Solvallassa 2-vuotiaan kasvattinsa Arctic Michellen uran viidenteen kilpailuun.

”Lupaava tamma, mutta lähtöpaikka on voltin takarivissä ja vastus on kivenkova, kuten Solvallassa on aina”, Korpi tuumi ennen Arctic Michellen lempinimeltään Lissun (kuvassa) kilpailua.

Päivän Uutiset ilmestyi osuvasti 6.12. Ruotsissa eikä Dagens Nyheter. Kuva: TotofotoPäivän Uutiset ilmestyi osuvasti 6.12. Ruotsissa eikä Dagens Nyheter. Kuva: Totofoto