Katja Melkon valmentama Elian Web nähdään lauantaina Rättvikissä ajettavassa kultadivisioonassa, joka ajetaan Ego Boys Minne -nimellä. Elian Webin edellinen kilpailu oli Suur-Hollola, jossa tuli voitto sekä välierässä että finaalissa.

Rättvikissä kilpailumatka on 1640m ja ykköspalkinto 150 000 kruunua. Elian Web saa kärryilleen uuden kuskin, kun Jorma Kontio ajaa kuninkuuskilpailussa Vixus-oriilla. Torbjörn Jansson on vaihtoehdoista ensimmäisenä. Jansson ajoi Elian Webillä Solvallassa kakkosen viime vuoden marraskuussa.

“Eetulle kuuluu hyvää. Se tuli Suur-Hollolan jälkeen takaisin Ruotsiin ja sai vähän hengähtää. Halusimme antaa sille kunnon tauon, siksi emme lähteneet Mikkeliin. Viime treenit ovat sujuneet ihan hyvin. Eetu on pirteä ja hyvänoloinen menemään”, Melkko kertoi.

“Kutsua odoteltiin Hugo Åbergs Memorialiin, mutta sitä ei kuulunut. Onneksi tuli tämä Rättvikin lähtö. Seuraavista kilpailuista Finlandia Ajo näyttää ihan mahdolliselta. Lähdeniemen Miikan kanssa olemme olleet jutuissa useamman kerran.”

Elian Webin mielenkiintoisin vastustaja on vuoden 2018 St Michel -voittaja Heavy Sound. Daniel Redénin valmennettava juoksi kesäkuussa 13,1/2140m -vauhtisen koelähdön ja aloitti voitolla Eskilstunassa heinäkuun puolivälissä.

Lisätty Katja Melkon kommentti klo 16.50