Breeders Crownien 2018 finaalipäivä on viikon päästä lauantaina. Kuva: Hambletonian.com

Svanstedtin Six Pack kesti voittoon Breeders Crown-karsinnassa

Sateisena lauantai-iltana  Pocono Downsissa ratkottiin Breeders Crown-finalisteja  kahdeksassa ravilähdössä. Kung-Åke Svanstedt voitti molemmilla 3-vuotiaiden ME-hevosillaan Six Packilla ja Plunge Blue Chipillä.

Six Pack (Muscle Mass) lipui sisäradalta johtoon ja piti muut kurissa maaliin saakka. Brett Millerin ajama Fiftydallarbill (Swan For All) ja Sylvain Filionin ohjastama kanadalaisori Run Director (Kadabra) tulivat rintarinnan viivalle toisena ja kolmantena. Voittoaika oli 5/8-mailin radalla 10,6. Six Pack voitti Kentucky Futurityn ME-tuloksella 07,9 ja karsintavoitto oli sen viides peräkkäinen.

Toisen 3-vuotiaiden oriiden karsinnan voitti yli neljällä mitalla Jimmy Takterin Tactical Landing (Muscle Hill). Brian Sears ajoi ensimmäisen puolikkaan jälkeen johtavan rinnalle ja loppusuoralla omille teilleen. Voittoaika oli 09,9. Lähimpänä seurasivat keulassa juossut Julie Millerin valmentama Met's Hall (Cantab Hall) ja Jula Downtown (Kadabra) Susanne Kerwoodin tallista. Jula Downtownin kasvattajat ovat Steve Stewart ja Martti Ala-Seppälä.

Plunge Blue Chip (Muscle Mass) näytti jälleen parhaita puoliaan voittamalla karsintansa yli kolmella mitalla. Aika oli 10,6. Suurhevosenomistaja Herb Livermanin Kentucky Mixed Salesta ostama Impinktoo (Manofmanymissions) oli toinen. Pinkmanin siskoa valmentaa Ron Burke.

Scott Zeronin ajama Hambo-voittaja Atlanta (Chapter Seven) voitti lähtönsä vastustamattomasti keulasta ajalla 10,4. Mark Harderin tallin Lily Stride (Muscle Hill) oli toinen ennen kolmantena seuraillutta Manchegoa ja hurjasti hänniltä spurtannutta Phaetosivea.

Vanhempien oriiden/ruunien karsinnat menivät "arkkienkelin" pojille. Anette Lorenzonin Guardian Angel Ås (Archangel) pesi suosikit Cruzado Dela Nochen ja Marion Marauderin ajalla 10,0. Myös Takterin Pinkman ehti niiden edelle toiseksi. Julie ja Andy Millerin Top Flight Angel (Archangel) vei toisen karsinnan samalla ajalla. Kolmen mitan päässä seurasivat rintamana Dunbar HallWarrawee Roo ja Will Take Charge.

Daniel Duben ohjastama kanadalaistamma Emoticon Hanover (Kadabra) yllätti johtaneen Ariana G:n suhahtamalla hevosenmitan ohi sisäradan "open strechiä". Voittoaika oli 10,1, Ariana G meni 10,2. Toinen voittaja oli 8-vuotias Nf Happenstance (SJ's Caviar). Jack Parker jr. ajoi johtavan rinnalla ja pääsi lopulta johtoon, josta voittomarginaali venyi yli kolmeen mittaan. Voittoaika oli 11,8. Suosikit Dream Together ja Broadway Donna kolaroivat ja laukkasivat viimeisellä neljänneksellä.

Suomalaisten omistamat Ma Was Right ja Tommi Canu Hearme eivät päässeet finaaliin perjantain kaksivuotiaiden karsinnoista. Ma Was Right sortui laukalle puolimatkassa, ja Tommi Canu Hearme seuraili koko matkan takajoukoissa. Tammojen karsintavoittajat olivat kanadalainen Champagne Jane (Holiday Road) 12,0, tappioton Woodside Charm (Chapter Seven) 10,2 ja When Dovescry (Muscle Hill) 10,4.

Avoimen Breeders Crown -finaalin lähtöradat arvotaan ensi torstaina. Finaalit ajetaan Pocono Downsissa lauantaina 27.10.

Päivitys 21.10. klo 22.05: Broadway Donna pääsi vanhempien tammojen finaaliin. Se siirrettiin viidenneksi, kun Dream Together hylättiin.