Adrian Kolgjinin ajama ja valmentama Tae Kwon Deo (Muscle Hill) vei 1,2 miljoonan kruunun ykkösen Halmstadin Sprintermästarenissa.

Sprintermästarenin finalistit haettiin yllätyksellisistä karsinnoista. Suursuosikki Evaluate oli ponneton ensimmäisessä karsinnassa, mutta pinnisti kuitenkin kolmanneksi ja finaaliin. Robert Berghin Frenchnorwegian Id kiri vahvasti ykköseksi ohi urhean Night Rhythmin. Neljänneksi sijoittunut Deep Pockets sai myös finaalilipun.

Bergh ja yllätys olivat totta myös toisessa karsinnassa. Pinto Bob kiri ykköseksi. Tae Kwon Deo punnersi johtavan rinnalta vahvasti kakkoseksi ja Pasi Aikion Alone kolmanneksi. Peter Untersteinerin Adde S.H. juoksi loppumatkan johtavan rinnalla ja painui kolmannen karsinnan voittoon. Ala-Seppälän ja Stewartin kasvattama Jula Downton kiri kovaa kakkoseksi, ja voittokin oli lähellä. Thrust Control otti kolmannen finaalipaikan.

Finaali oli värikäs. Adde P.H. piti sisäradalta johtopaikan. Bergh latasi Pinto Bobin hurjaan vauhtiin, ja kärkipaikka vaihtui avauspuolikkaan jälkeen. Kolgjini tarjosi Tae Kwon Deolle selkäjuoksun, ja hevonen kiitti. Se kiri helposti ykköseksi ajalla 10,9a/1609m. Pinto Bob kesti hienosti kakkoseksi. Evaluate nousi lopussa niukasti kolmanneksi. Jula Downton oli hyvä neljäs. ”Tämä voitto on urallani top1”, Kolgjini sanoi.

USA:ssa syntynyt Tae Kwon Deo kilpaili 2-vuotiaana Ruotsissa, 3-vuotiaana jenkeissä ja taas 4-vuotiaana Ruotsissa. USA:ssa tähtäin oli Hambletonianissa, mutta se jäi valloittamatta. “Olemme uskoneet tähän hevoseen paljon”. Kolgjini totesi.

Suomalaisvoitto voitto saatiin Summer Meeting Halmstad -finaalissa. Björn Goop ajoi Stall Nikkasen Shorthanded Jagin keulaan. Valjakko venyi 100 000 kruunun voittoon, vaikka Key Largo lopussa ahdisteli. ”Hevonen oli odotetun hyvä. Ensimmäinen kaarre huolestutti, mutta ravilla mentiin”, omistaja Tapio Nikkanen iloitsi.

Risto Salmelan New Life Wheels singahti juoksuradalta johtopaikalle stayerlähdössä. Ruuna sinnitteli Örjan Kihlströmin ajamana neljänneksi. Peter Ingves kannusti Veijo Heiskasen Smevikens Cruiserin terävään kiriin, joka toi 150 000 kruunun voiton.