Oaks karsintalähdöt

Ensimmäinen karsinta

1 Ariana G (Muscle Hill – Cantab It All – Cantab Hall) 9,4a
2 Dream Together (Muscle Hill – Danae – Andover Hall)
3 Sunshine Delight (Credit Winner – On The Bright Side – Cantab Hall)

4 Fine Tuned Lady
5 Dream Baby Dream

Toinen karsintalähtö

1 Magic Presto (Kadabra – In The Mean Time – Muscles Yankee) 9,7a
2 Feed Your Head (Muscle Hill – Flawless Bluestone – Donerail)
3 Southwind Avanti (Muscle Hill – Auvergne – Windsong`s Legacy)

4 Overdraft Volo
5 Caviart Wonder

 

Jimmy Takterin valmentama Ariana G on matkalla kohti samaa voittoa kuin täyssiskonsa All The Time vuosi sitten – Hambletonian Oaksia.

“Minulla on ilo ajaa näin hyvää hevosta. On valmentajan ja omistajien asia päättää, missä tamma kilpailee”, voittoon ajanut  Yannick Gingras totesi, kun häneltä kysyttiin olisiko Ariana G:llä syytä osallistua oriita vastaan miljoonan dollarin palkintopotin Hambletonianiin nyt valitun Oaksin sijaan.

Gingras ylisti tuloksella 9,4a voittaneen Ariana G:n ajettavuutta. “Nytkin minun oli tarkoitus kilpailla toisenlaisella taktiikalla, mutta Ariana G on siitä loistava, että sille sopii minkälainen ajo hyvänsä ja se antaa aina parhaansa.”

Suomalaisedustaja, kimppatalli All Laid Out Stablen omistama Cool Gates jäi huonon lähtöradan 8 armoille. Se jäi siitä ensimmäisessä kaarteessa pitkän yhdeksän osanottajan hevosjonon viimeiseksi ja oli jatkossa vailla mahdollisuutta kohota viiden parhaan joukkoon, jotka kohtaavat viikon kuluttua Hambletonian Oaksin finaalissa.

Toisen karsintalähdön vei valmentaja Nifty Normanin uusi menestystamma Magic Presto.

Normanin aiempi supernimi oli tietysti amerikkalainen unelmaravuri Bee A Magician, jonka loistavia voittoja pääsivät todistamaan vain Pohjois-Amerikan katsojat. Valmentajan lupauksistaan huolimatta hän ei koskaan lennättänyt näyttämään lahjakkuuttaan Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Syynä olivat matkustuksen aiheuttamat vaikeudet tammalle.

Brian Sears lennätti Magic Preston voittoon totosuosikkina. Hän totesi haastattelussa, ettei ole vielä saanut sovittua ajokkia avoimeen pääkilpailuun Hambletonianiin.

KATSO VIDEOT

Ariana G (Y.Gingras/J.Takter) Hambletonian Oaks karsinta

Magic Presto (B.Sears/N.Norman) Hambletonian Oaks karsinta

Hambletonianiin odotetut juoksijat Rubio Takterilta ja Sortie Noel Daleyn tallista esittivät arveluttavaa kilpailukuntoa viikkoa ennen h-hetkeä juostussa 3-vuotislähdössä.

Rubio meni huonolle raville viimeisessä kaarteessa ja se laukkasi hännille, joten Takterin tallilla ei aivan kaikki mene kuin Strömsössä.

Sortie laukkasi puolestaan jo ensimmäisessä kaarteessa ja katosi kuvista, kuten streamiä katsoneet havaitsivat.

What The Hill (Muscle Hill – K T Cha Cha – Angus Hall) esitti sen sijaan hyvää virettä 9,7a voittotuloksella 3-vuotiaiden Reynolds Memorialissa. Ron Burken tallin ori otti 25 000 dollarin palkinnon ja kauden neljännen täysosuman. Åke Svanstedtin  ruuna Yes Mickey (Muscle Hill – My Favorite Chip – Pine Chip) kiri toiseksi ja Bill`s Man (Credit Winner – Silver Springs – Yankee Glide) oli kolmas.